Suomalaishiihtäjillä mukavat olot Val di Fiemmen MM-kisoissa

Julkaistu:

MM-kisat
Hiihtoon hurahtanut Zorzin perhe takaa suomalaishiihtäjille lokoisat oltavat ja oman rauhan Val di Fiemmen MM-hiihdoissa.
Suomen hiihtäjät ja hiihtohuolto täyttävät Montanara-perhehotellin pienessä Zianon kylässä muutaman minuutin ajomatkan päässä MM-kisojen hiihtostadionista Lago di Teserossa.

- Hotellissa on tiivis ja kotoinen tunnelma. Koska olemme ainoat asukkaat, olemme pystyneet esittämään toiveita hotellille, sanoo maajoukkuehiihtäjä Krista Lähteenmäki, jolle Montanara on tuttu Tour de Ski -kiertueilta.

Tourin aikaan hiihtäjät vinkkasivat muun muassa salaattien monipuolistamisesta. Lisäksi joukkue voi käydä paikallisessa leipomossa tarkistamassa tarjonnan, ja hotelli tilaa leivän toiveiden mukaan.

Perhehotellissa isä Giuseppe Zorzi kokkaa ateriat. Kiirettä riittää, sillä joukkue syö viisi kertaa päivässä. Tuttujen aamiaisen, lounaan ja päivällisen lisäksi hiihtäjillä on niin sanottu ludi kello 15.30, ja silloin on tarjolla jogurttia, mysliä, leipää, juustoa ja kahvia.

- Kahvia hiihtäjät juovat paljon, paljastaa perheen tytär Sara, jonka lupaava alppihiihtoura päättyi polvivammoihin.

Ludi on lyhennys englanninkielisistä lunchista (lounas) ja dinneristä (päivällinen), ja se ajoittuu kahden pääruuan väliin. Illallisen jälkeen on tarjolla vielä iltapala kello 21.30.
 
Hotelli on valikoitunut suomalaisille päävalmentaja Magnar Dalenin suhteilla. Dalen oli Ruotsin maajoukkueen huoltopäällikkö, kun Val di Fiemmessä kisattiin ensimmäiset MM-kisat vuonna 1991. Ruotsi asui silloin Montanarassa, kuten 2003 seuraavissa Fiemmen MM-hiihdoissa.

- Ei tämä mitään luksusta ole, mutta kokonaisuutena parasta, mitä voimme Val di Fiemmestä löytää, Dalen arvioi kokemuksellaan.

Erityisplussaa on se, että suomalaisten käytössä on naapurista Zorzin perheen isoäidin talosta huoneisto, johon tarvittaessa eristetään sairastuneet urheilijat. Samassa talossa asuu joukkueen tiedottaja ja "paavi", kisapappi Leena Huovinen.

4 faktaa

1. Suomalaishiihtäjien majapaikka Zianon kylässä on latuyhteyden päässä MM-kisojen hiihtostadionista, joka sijaitsee Lago di Teserossa.

2.
Hotellin pihasta on 150 metrin kävelymatka ladulle, josta voi hiihtää stadionille. Päävalmentaja Magnar Dalenin mukaan latuyhteys pelastaa hiihtäjät yhteiskyytien odottamiselta, jos heidän harjoitusaikataulunsa ei käy yksiin joukkuekaverien kanssa.

3. Suomen joukkueen hotellissa on 30 huonetta. Kadun puolella asuvat valmentajat ja suksihuoltajat, rauhaa kaipaavat hiihtäjät pääsevät pihan puolelle.

4. Suomen 17 hiihtäjän MM-joukkue majoittuu pääosin kahden hengen huoneissa, mutta tilaa on sen verran, että halutessaan urheilijat saavat yhden hengen huoneen.


 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt