Maastohiihto

Kaisa Varis palaa SM-laduille

Julkaistu:

Imatran SM-kisojen lähtölistoilta löytyy kaksi kiinnostavaa nimeä, kun naisten väliaikalähtöinen 30 kilometriä (p) hiihdetään sunnuntaina: Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräinen ja Joensuun Hiihto-Veikkojen Kaisa Varis.
Kaksikko kilpaili yhdessä menestyksekkäästi ampumahiihdon maajoukkueessa kaudella 2007-08, kunnes Varikselle langetettiin keväällä 2008 elinikäinen urheilun toimintakielto tämän jäätyä toistamiseen kiinni veridopingin käytöstä.

Urheilun kansainvälinen vetoomuselin CAS kumosi päätöksen sanktioseuraamuksineen keväällä 2009, josta lähtien Varis on ollut vapaa kilpailemaan.

36-vuotias pohjoiskarjalainen on viime kausina kilpaillut ampumahiihdon kansallisissa kisoissa Kuikan Kisailijoiden edustajana. Tällä kaudella hän ei ole ampumahiihtänyt, mutta osallistui Pohjois-Karjalan maakuntaviestiin Joensuun joukkueessa.

Variksen ilmoittautuminen sähköisti tunnelmaa Hiihtoliitossa siinä määrin, että siellä alettiin selvittää tämän edustuskelpoisuutta. Työ oli harvinaisen helppo. Varis on maksanut lisenssinsä, eikä ole minkään valtakunnan kilpailukiellossa. Hän ei myöskään ole missään vaiheessa tehnyt virallista lopettamisilmoitusta Ampumahiihto- tai Hiihtoliittoon. Ilmoitusta seuraisi kuuden kuukauden dopingkarenssi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Varis on viimeksi osallistunut maastohiihdon SM-kisoihin kaudella 2006-07. Lahdessa 2001 MM-pronssia Kari-Pekka Kyrön valmennuksessa hiihtäneen hapenottoihmeen lajinvaihdos liittyi siihen, ettei hän katsonut saaneensa maastohiihdon arvokisavalinnoissa oikeudenmukaista kohtelua eli jäi rannalle hyvistä näytöistä huolimatta.

Varis ilmoitti kilpailukiellosta vapauduttuaan 2009, ettei enää tähtää huipulle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt