Heikkiseltä odotetaan paljon torstaina

Julkaistu:

Matti Heikkisen valmentaja Toni Roponen on luottavainen, että hänen suojattinsa taistelee Tour de Skillä vielä paikasta kymmenen parhaan joukossa.
Kaikki kolme jäljellä olevaa kisaa ovat Heikkisen mieleen, mutta asetelmat ratkeavat pitkälti jo torstaina vapaan hiihtotavan 30-kilometrisessä kisassa.

- Meidän mielestämme Matin kunto on hyvä. Sekin vaihtoehto tietysti on, että paras isku ja fiilis jäi Oberhofiin, mutta en usko siihen, Roponen arvioi STT:lle.

Valmentaja arveli, että Heikkinen on varmasti turhautunut 18. sijastaan "jossain huitsin nevadassa". Hänellä on torstain takaa-ajossa kova työ ottaa edellä hiihtäviä kiinni.

- Matin on pakko yrittää ylämäkiosuudella ihan hirveästi, kiertueella tv-kommentaattorina oleva Roponen ennakoi.

Heikkisellä on kymmenenteen sijaan matkaa runsas minuutti. Keskiviikon sprintin jälkeen jyväskyläläishiihtäjä pudisteli päätään ja ihmetteli, miksei kropasta irtoa enempää.

- Touriin kuuluu, että pitää hiihtää niitäkin kisoja, jotka eivät kuulu ydinosaamisen piiriin. Pitäisi venyä enemmän, Heikkinen sanoi.
 

Ikä hidastaa palautumista


Heikkisen tavoin Sami Jauhojärvi karsiutui sprintin pudotushiihdoista ja kaipaili jo kotimatkaa, mutta ei ollut valmis itse maksamaan etukäteispaluuta kotimaahan.

- Minulle saisi tulla näitä helppoja päiviä pari viikkoa peräkkäin, kiertueella 22:ntena oleva Jauhojärvi arveli.

Hänen valmentajansa Reijo Jylhän mukaan kyse on palautumisesta, joka iän myötä hidastuu. 30-vuotiaan pitäisi uskaltaa vähentää kuormitusta, ja sitä Jauhojärvi on harjoituskaudella tehnytkin. Kilpailukaudella rasituksen ja levon suhde ei ilmeisesti ole pysynyt tasapainossa.

- Sami ei ole sellainen, että iän mukana tulisi laiskuutta. Hän tasapainoilee kuormituksen kanssa, Jylhä kertoi.

Jauhojärven tavoite oli päätyä maailmancupin kokonaispisteissä viiden parhaan joukkoon. Nykymenolla se jää kaukaiseksi haaveeksi.
 

Saarinen kaipaa valonpilkahdusta


Aino-Kaisa Saarinen on hiihtänyt jokaisella kuudella Tour de Ski -kiertueella, ja hänen kokemuksellaan ja tasollaan lähes viiden minuutin ero kärkeen tuntuu pettymykseltä.

Saarisen valmentaja Ismo Hämäläinen totesi keskiviikkona, että hiihtäjältä puuttuu rentous perinteisen hiihtotavan hiihtämisessä ja toisaalta luisteluhiihdossa on liian isot heilahdukset.

- Aino-Kaisaa ei helpota se, että pataan tulee monessa asiassa. Kun pienet asiat summaa, niin tulos on tuo, Hämäläinen viittasi keskiviikon sauvarikkoon ja muuhun kiertueella kohdanneeseen epäonneen.

Hänen mielestään rutinoitunut Saarinen pystyy kuitenkin saamaan aikaan positiivisen kierteen. Edellytykset siihen paranevat, jos hiihtäjän kalusto pelaa. Esimerkiksi tiistaina pitopohjasuksi oli Saariselle väärä valinta.

- Torstaina Aino-Kaisan pitää lähteä tekemään omaa hyvää luistelua, Hämäläinen totesi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt