Yllättääkö "Lalleri" jälleen?

Julkaistu:

Juha "Lalleri" Lallukka nosti viestin upealla esityksellään itsensä miesten 50 kilometrin mustaksi hevoseksi. Kouvolalainen luisteluspesialisti täräytti koko viestin nopeimman osuusajan.
Miehet starttaavat MM-kisojen päätösmatkalle tänään kello 14 Suomen aikaa.

- Jos kaikki menee hyvin, Lallukka voi menestyä. MM-kilpailuissa kymmenen joukkoon sijoittuminen tarkoittaa menestystä, Suomen päävalmentaja Magnar Dalen sanoi eilen.

Entinen maailmanmestari Mika Myllylä arvioi viikonvaihteen Ilta-Sanomissa, että Lallukalla on mitalimahdollisuudet, mikäli joukko hajoaa ennen loppukiriä.

Dalenin mukaan tämä on jopa todennäköistä.

- Uskon, että 20-30 kilometrin jälkeen tulee vauhdinlisäystä. Esimerkiksi Kanada on kisaan hyvin valmistautunut. Heidän urheilijansa yrittävät auttaa Alex Harveya. Devon Kershaw on kuulemma hieman sairas, ja hän voi uhrata itsensä repimällä joukon auki, Dalen sanoi.

Mikäli kilpailu päättyy loppukiriin, on voittajasuosikkeja vain yksi: Petter Northug.

Jos ratkaisu tapahtuu aikaisemmin, kultamitalikandidaattien joukko laajenee. Harveyn lisäksi voitosta taistelevat ainakin ruotsalaiset Marcus Hellner ja Anders Södergren sekä venäläinen Maksim Vylegzhanin.

Suomen muut edustajat ovat Ville Nousiainen, Teemu Kattilakoski ja Tero Similä.

Peltosen suksilla hiihtävät Nousiainen ja Kattilakoski eivät ole löytäneet luistavia suksia. Sen sijaan Lallukalla on upouusi loistopari, jota hän ensimmäisen kerran viestissä.

- Tiedän 99,99 prosentin todennäköisyydellä, mitä suksia Juha käyttää kisassa, Dalen sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt