Tunnekuohu valtasi Saarisen kisan jälkeen

Julkaistu:

Aino-Kaisa Saarinen päätti MM-hiihtonsa 23. sijaan 30 kilometrillä. Kilpailun jälkeen Saarinen kyynelehti vuolaasti suomalaistoimittajien edessä.
- Kokonaisuutena olen tosi tyytyväinen näihin kisoihin. En olisi koskaan pystynyt arvaamaan, että saan kolme mitalia, Aino-Kaisa Saarinen aloitti.

Tässä vaiheessa Saarinen ei enää pystynyt peittämään tunteitaan. Kyyneleet virtasivat vuolaana hollolaisen poskilla, kun hän antoi kisalatauksensa purkautua.

- Onneksi minulla on niin ihania ihmisiä ympärilläni, jotka auttoivat ja ajattelivat minua sekä toivoivat ja uskoivat, että pystyn menestymään, vaikka minulle sattui se onnettomuus syksyllä.

Saarinen loukkasi olkapäänsä kaaduttuaan harjoituslenkillä Muoniossa marraskuussa. Sen jälkeen hän kuntoutui hitaasti huippukuntoon. Kova työ palkittiin Oslossa, kun hollollainen otti pronssia perinteisen kympillä.

- Minulle on tullut kotiin asti kannustuspostia, ja se on tuntunut tosi hyvälle. Ihmiset ovat uskoneet ja kannustaneet.

MM-kilpailujen päätöskisa, vapaan hiihtotavan 30 kilometriä, ei ole Saarisen mielimatkoja. Menoa hidastivat myös huonosti toimineet sukset.

- Onneksi paistoi aurinko ja ihmiset kannustivat, joten tulin sieltä maaliin kuitenkin. Kun en ole koskaan keskeyttänyt, viimeksi täällä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt