Suomi sai sittenkin pettyä - "paha tappio"

Julkaistu:

Kaksi vaatimatonta ja kaksi loistavaa osuutta eivät riittäneet tuomaan Suomen miehille viestimitalia, vaikka kultakin oli omissa käsissä.
Muutama päivä sitten 15 kilometrin maailmanmestaruuden valloittanut Matti Heikkinen väsyi ankkuriosuudella.

Samalla vesittyivät Suomen mitalihaaveet, kun Norjan Petter Northug, Ruotsin Marcus Hellner ja Saksan Tobias Angerer karkasivat mitaleille. Maalissa neljänneksi tullut Suomi hävisi mitalin lopulta selvästi, kun Saksaankin kertyi eroa kymmenisen sekuntia.

- Se oli paha, mutta ei katkera tappio. Joukkue suoriutui hyvin... minä en ollut riittävän vahva, Heikkinen summasi Ylen tv-haastattelussa.

Suomen viesti sisälsi kaikki huippudraaman ainekset. Ville Nousiaisen avausosuuden jälkeen näytti jo siltä, että mitalisijakin karkasi ulottumattomiin.

Sami Jauhojärvi muutti kuitenkin asetelman täysin. Jauhojärven upea tykkihiihto nosti Suomen toiveet jälleen korkealle, kun Musti murkinoi koko joukon nopeimman lenkin.

Ilmeet ja odotukset vain kirkastuivat kisojen ensimmäisen hiihdon kolmososuudella kiskaisseen Juha Lallukan menon myötä. Lallukka nosti Suomen kärkeen ja passasi Heikkisen matkaan johdossa, reilun kolmen sekunnin erolla ennen Italiaa.

Heikkinen ei kuitenkaan yltänyt muutaman päivän takaiseen urotekoon ja mitali jäi ottamatta. Heikkinen ei päässyt viimeisissä nousuissa muilta irti, kuten alkujaan oli suunnitellut.

Loppusuoralla paukut oli paukuteltu, eikä Heikkinen pystynyt kamppailemaan mitalista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt