Olipa draama - mitali karkasi Suomelta

Julkaistu: , Päivitetty:

Suomen kaikki draaman ainekset sisältänyt viestihiihto päättyi sittenkin pettymykseen.
4. OSUUS: Johdossa ankkuriosuudelle lähtenyt Matti Heikkinen ei pystynyt pitämään asemiaan miesten 4x10 kilometrin viestissä.

Heikkinen hyytyi lopulta ulos mitaleilta, kun maaliviiva ylittyi vasta neljäntenä.

Voiton nappasi Norja, jonka ankkuri Petter Northug kiristi lopussa ykköseksi viime päivien kurkkukivuista huolimatta. Toinen oli Ruotsi ja Saksa kolmas.

Suomi jäi mitalista loppusuoran hiipumisen jälkeen noin 10 sekuntia.

3. OSUUS: Ensimmäistä kertaa näissä kisoissa hiihtänyt Juha Lallukka saa vähintäänkin kiitettävän arvosanan miesten 4x10 kilometrin viestin kolmannen osuuden hiihdostaan.

Lallukka lähti neljäntenä ladulle, mutta erot kärjessä kaventuivat välittömästi. Osuuden loppupuoliskolla Italian Roland Clara lähti irtiottoon, johon vain Lallukka pystyi vastaamaan.

Lallukka nousi lopulta vielä italialaisen ohikin ja pystyi lähettämään Suomen ankkurina hiihtävän Matti Heikkisen johdossa viimeiselle etapille.

Suomi johtaa 3,7 sekunnilla ennen Italiaa. Ruotsi on kolmantena, 11 sekunnin päässä kärjestä. Norja on kolmantena, 12 sekunnin päässä Suomesta.

Kaikki on nyt siis mahdollista!

2. OSUUS: Sami Jauhojärvi palautti upealla hiihdolla Suomen mukaan mitalitaistoon miesten 4x10 kilometrin viestissä.

Jauhojärvi lähti toiselle osuudella sijalla yhdeksän (ero kärkeen 55,6 sekuntia), mutta toi sinivalkoiset 2. vaihtoon neljäntenä.

Kiitos Jauhojärven uskomattoman vauhdin, ero nyt kärjessä olevaan Ruotsiin kaventui 24 sekuntiin. Kakkosena on Norja ja kolmantena Venäjä.

Suomi on mitalista enää neljän sekunnin päässä. Vielä avausosuuden jälkeen mitali oli peräti 33 sekunnin päässä. Jauhojärvi oli kakkososuudella koko joukon nopein.

Suomen kolmannen osuuden hiihtää Juha Lallukka.

1. OSUUS:
Ville Nousiainen ei pystynyt nostattamaan Suomen mitalitoiveita 4x10 kilometrin MM-viestissä. Nousiaisen osuus meni pahasti vihkoon, kun Suomi oli ensimmäisessä vaihdossa vasta yhdeksäs!

Nousiainen kärsi huonosta suksesta ja hävisi matkan varrella melkoisesti aikaa alamäissä.

Eroa kärjessä olevaan Venäjään on jo 55,6 sekuntia. Toisena on Ruotsi. Suomen ero pronssisijalla tällä hetkellä olevaan Norjaankin repesi jo yli 33 sekuntiin.

Kärkikolmikon lisäksi Suomen edellä ovat myös Viro, Kazakhstan, Saksa, Japani (!) ja Italia.

Mitalia ajatellen Suomen näkymät ovat nyt melkoisen huonot.

Suomen toisen, niin ikään perinteisellä hiihtotyylillä vedettävän osuuden hiihtää Sami Jauhojärvi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt