Päävalmentaja Dalen kiristi Pirjo Murasta!

Julkaistu:

Suomen hiihtomaajoukkueen valmennuskriisistä paljastui uusia taustoja Oslossa.
Keskiviikkona mieshiihtäjät vaativat päävalmentajan eroa. Nyt lataa Pirjo Muranen, joka ajautui viime kauden jälkeen konfliktiin hiihdon päävalmentajan Magnar Dalenin kanssa.

Maailmanmestari ja olympiavoittaja luki itsensä sisään Kajaanin opettajakoulutuslaitokseen ja ilmoitti aloittavansa opinnot syksyllä 2010. Murasen oli aloitettava opinnot heti tai luovutettava paikkansa.
Muuta vaihtoehtoa ei ollut, koska Murasen kurssi oli viimeinen sisään otettu. Opettajakoulutus siirtyy Kajaanista Ouluun 2013.

Päävalmentaja Dalen ilmoitti Muraselle, ettei hyväksy suunnitelmaa ja uhkasi, että tämä menettää A-maajoukkuepaikkansa, jos aloittaa opiskelut.

- Siinä vaiheessa viime kesänä käytiin Magnarin kanssa keskustelut, joita ei voi kuvata kovin hyvähenkisiksi, Muranen sanoi eilen IS Urheilulle naisten pronssiviestin jälkeen.

Päävalmentaja katsoi, ettei urheilija voi samaan aikaan opiskella ja urheilla huipulla.

- Se tuntuu kieltämättä hieman kummalliselta, kun Olympiakomiteaan on palkattu oikein opinto-ohjaaja kannustamaan ja auttamaan urheilijoita opiskelemaan jo uran aikana.

Keväällä todennäköisesti lopettava Muranen laittoi Dalenille kovan kovaa vastaan ja vei asiansa päävalmentajan työnantajan eli Maastohiihto ry:n hallitukselle. Se lupasi urheilijalle, että tämä saisi joka tapauksessa kaikki A-maajoukkueluokan palvelut käyttöönsä.

Dalen taipui, ja Muranen on kuulunut A-maajoukkueeseen koko kauden.
 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt