Krista Lähteenmäki starttikieltoon

Julkaistu: , Päivitetty:

Viime aikoina hienosti hiihtänyt Krista Lähteenmäki joutui starttikieltoon.
Krista Lähteenmäki ei voi osallistua viikonvaihteessa Otepäässä käytävään maastohiihdon maailmancupiin. Lähteenmäellä on liian korkeat veriarvot.

Lähteenmäen hemoglobiiniarvoksi mitattiin perjantaina aamupäivällä 161 ja 162, kun raja on naisilla 160. Näin Lähteenmäki asetettiin viiden päivän mittaiseen starttikieltoon.

Viiden päivän starttikielto tulee hb-tapauksissa terveyssyistä. Kyseessä ei ole dopingrike.


- Hiihdän huomenna ”oman kympin kisan” ennen naisten kisaa. Jään harjoittelemaan tänne Otepäähän ja kilpailen alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa torstaina kympillä, Lähteenmäki kertoi.

- Nyt on tärkeintä saada hyviä treenejä ja kovia kisoja. Saan täällä treenata hyvässä maastossa ja maajoukkueen suksihuollon avulla, joten katsoin paremmaksi muuttaa ohjelmaa tällaiseksi. Tärkeimmät kisat ovat kuitenkin vasta tulossa.

Tapaus ei ole Lähteenmäelle ensimmäinen. Hän Lähteenmäki koki vastaavan tapauksen tammikuussa 2009 nuorten MM-kilpailuissa Ranskassa. Starttikiellosta kisojen aikana vapauduttuaan Lähteenmäki saavutti vielä muun muassa hopeaa 10 km yhteislähtökilpailussa.

- Minulla on aina ollut hemoglobiinarvot korkealla luontaisesti. Matkustimme eilen tänne ja juominen jäi vähiin jouduttuamme odottelemaan aika paljon viivästymisten takia. Aamulla tuli sitten lähtö testiin, ymmärrettävän alakuloinen Lähteenmäki kertoi.

Lähteenmäki aikoo kilpailla seuraavan kerran viikon kuluttua Vöyrin SM-hiihdoissa.

Maastohiihtäjien päävalmentaja Magnar Dalen oli harmissaan siitä, ettei Lähteemäki pääse ladulle Otepään maailmancupin kisoissa.

- Urheilijoilla, joilla hemoglobiiniarvot ovat luontaisesti korkeat, urheiluelämä on välillä melko haastavaa. Heidän pitää aina ottaa huomioon riittävä juominen. Uskon, että riittävällä juomisesta huolehtimisella tiistaina uudessa testissä arvot ovat alle raja-arvojen (160), Dalen arvioi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt