Aino-Kaisa Saarinen odottaa paljon Otepäästä

Kaksi perinteisen kilpailua, mieluisat radat. Ei ihme, että Aino-Kaisa Saarinen odottaa maastohiihdon maailmancupin viikonloppua Otepäässä tälläkin kertaa innolla.

Aino-Kaisa Saarinen odottaa paljon viikonlopun kisoista.

21.1.2011 17:06

Kahtena edellisvuonna hän on hiihtänyt Otepäässä palkintopallille molempina päivinä, jatkumona onnistuneelle alkukaudelle. Tänä talvena tilanne on toinen, sillä olkapäävamma viivästytti kauden avausta, eikä palkintopallisijoja ole vielä tullut.

- Otepää on ollut tärkeä joka vuosi, sitä se on nytkin. Nyt toki erityisesti olisi hieno palkintopallille hiihtää ja onnistua. Siitä saisi hyvin buustia ennen arvokisoja, Saarinen pohtii.

Erityisen suurella mielenkiinnolla hän odottaakin lauantaina hiihdettävää perinteisen kymppiä, tulevien MM-kisojen päämatkaansa.

- Sääennustekin on luvannut mukavasti 6-8 asteen pakkasia. Toivon, että huoltoryhmäkin onnistuu, Saarinen nostaa esiin tuloksenteon tärkeän osatekijän.

Palkintopallisijojakin enemmän hän kuitenkin jahtaa kympillä ja sunnuntaina sprintissä teknisesti onnistuneita suorituksia. Tour de Skillä perinteisen kymppi Val di Fiemmessä muistutti jo väläyksittäin sitä, mitä Saarisen hiihto parhaimmillaan on. Silloin hän ei vielä jyrkemmissä nousuissa malttanut liu’uttaa suksea tarpeeksi, mutta muuten meno oli jo hiihtäjää itseäänkin miellyttävää.

- Uskon, että tulos olisi ollut parempikin, jos olisi ollut väliaikalähtö. Silloin olisin päässyt oman pään mukaan hiihtämään, Saarinen viittaa yhteislähtöjen ryhmähiihdon usein tuomaan hoppuiluun.   Synkkyyteen Saarinen ei ole ailahtelevien alkukauden esitysten vuoksi vaipunut, sillä kokenut urheilija tietää kaiken olevan kovin pienestä kiinni. Kun viimeisetkin pienet asiat loksahtavat kohdalleen, vauhtia on lupa odottaa oleellisesti lisää.

- Minulla on ollut hyvä mieli, vaikkei kaikki olekaan välillä mennyt ihan putkeen. Mitään ongelmia ei ole nyt ollut, Saarinen sanoo hyvin luottavaisena.

Lisää uskoa omaan tekemiseen tuli viime lauantaina. Saarinen teki kotimaisemissaan kovemman harjoituksen, jossa hän sai jälleen omasta hyvästä perinteisen tekniikastaan kiinni.

- Otin siihen harjoitukseen reippaan sentin normaalia lyhyemmän sauvan, että pääsisin paremmin työnnön päälle, eikä tulisi jaloille niin kiire. Se auttoi, mutta tietysti kisa on aina kisa, Saarinen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?