Hiihto: Ensin hyytyi sää, sitten miehet - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Ensin hyytyi sää, sitten miehet

Kova pakkanen hyydytti Suomen miehet Rukan 10 km:n kisassa. Paras suomalainen oli Niklas Colliander.

Pakkanen hyydytti Sami Jauhojärven.­

27.11.2010 16:13

Suomen miehiltä ei alkukauden perusteella uskaltanut paljon odottaa, ja pessimistin ei tarvinnut Kuusamossa pettyä.

Paras suomalainen mini-tourin 10 km:llä oli 30:nneksi hiihtänyt Niklas Colliander, jonka perässä maajoukkueen ykköshiihtäjät Ville Nousiainen, Sami Jauhojärvi ja Matti Heikkinen tulivat tiiviinä ryhmänä sijoilla 34, 39 ja 41. Jauhojärvi sanoi jo perjantain sprintin kolmostilan jälkeen, ettei pidemmiltä matkoilta ole välttämättä paljon odotettavissa.

- Pakkanen hyydytti miehen, mutta kovat ovat tälläkin kelillä kovia. Teipattu jalka ei haitannut yhtään, kunto vain ei riitä nyt tämän kummempaan, mini-tourin kokonaistilanteessa parhaana suomalaisena (8:s) jatkava Jauhojärvi sanoi.

Tourin johtoon siirtyi Ruotsin Emil Jönsson, josta Jauhojärvi on 36,6 sekunnin päässä. Sunnuntain päätösmatka 15 kilometriä vapaalla hiihtotavalla ei ole rovaniemeläisen suosikki.

Äskettäin perheenlisäystä saanut Ville Nousiainen uskoo, että ehtii vielä hyvin huippukuntoon tällä kaudella.

- Mukava lähteä kämpille vaihtamaan tytölle vaippoja. Oli kiva saada perhe mukaan, kun siitä joutuu muuten olemaan niin paljon erossa.

Kärkihiihtäjistä Matti Heikkinen on tässä vaiheessa kautta todella kaukana kansainvälisestä kärkivauhdista.

- En ole ikinä onnistunut hyvin, jos on ollut yli 15 pakkasastetta. Nyt oli vähän alle 20. Se on vähän eri juttu hiihdellä rauhallista lenkkiä toppapuvussa kuin vetää mateennahka päälle ja kiskoa miinus 20-asteista ilmaa sisään 200 litraa minuutissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?