Eero Ettalan, 38, matkasta Japaniin tuli 40 tunnin painajainen

Japanin koronamääräykset ovat tiukemmat kuin Suomessa.

Eero Ettalan Japanissa oleskelu jäi lentokenttävisiitiksi.

28.1. 11:04 | Päivitetty 28.1. 11:22

Lumilautailija Eero Ettala oli tällä viikolla matkalla Sapporoon, jossa oli tarkoitus kuvata laskuvideota. Sapporo jäi suomalaiselta näkemättä, sillä hänen matkansa tyssäsi Tokion lentokentälle.

Saapuessaan Naritan kentälle Ettala tajusi, ettei hän pääsekään jatkolennolle.

– Laskeuduttuani Tokioon oivalsin, että kaksi koronarokotusta ei riitä maahan pääsemiseksi, Ettala kirjoittaa Instagramissa.

Japanin nykyisten koronasäädösten mukaan ulkomailta saapuvalla henkilöllä pitää olla kolme rokotusta tai todistus negatiivisesta koronatestistä, joka on otettu kolmen vuorokauden sisällä.

Tokion kentällä Ettalalla oli kaksi mahdollisuutta. Jäädä kaupunkiin kolmeksi päiväksi, mikä olisi tarkoittanut kolmen päivän eristystä hotellissa tai ottaa paluulento Suomeen.

Koska Ettalan oli tarkoitus olla Japanissa vain viisi päivää, ajatus kolmen päivän karanteenista ei kuulostanut järkevältä.

– Niinpä päätin lentää takaisin Suomeen, 38-vuotias lautailija kertoo postauksessaan.

Ettala myöntää, että syy turhaan lentelyyn ja hukkareissuun oli hänen.

– Minun olisi pitänyt ottaa selvää koronarajoituksista ennen lentoa, mutta ajatuksissani tämä koronahulluus oli miltei ohi.

Kilpailu-uransa aikana Ettala voitti muun muassa big air -kisan juuri Sapporossa vuonna 2009. Viime vuosina Ettala on nähty kuvaruudussa juontajan tehtävissä MTV-kanavalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?