Rene Rinnekangas voitti X Gamesin slopestylessä pronssia - Lumilautailu - Ilta-Sanomat

Rene Rinnekangas voitti X Gamesin slopestylessä pronssia – kiitteli ”ruotsalaista valelääkäriä”

Rene Rinnekangas onnistui loistavasti slopestylessä kipeästä olkapäästään huolimatta.

Rene Rinnekangas onnistui X Gamesissa vaivoistaan huolimatta. Arkistokuva.

31.1. 21:34

Rene Rinnekangas on laskenut pronssille X Gamesin slopestylessä.

Lumilautaliiton tiedotteessa kerrotaan, että Rinnekangas sai kilpailun toisella kierroksella koko laskunsa upeasti kasaan tehden hyppyreistä caballerial 1260:n ja backside 1620:n sekä kaarihyppyreistä switch tupla backside rodeon sekä tupla cripplerin.

Toisen kierroksen laskullaan Rinnekangas, 21, nousi kilpailun toiselle sijalle, mutta kolmannella kierroksella hän kaatui, ja Norjan Mons Roisland nousi suomalaisen ohi.

Muut laskijat eivät enää saaneet parannettua pisteitään, joten Rinnekangas pääsi juhlimaan pronssia, Roisland hopeaa ja voiton nappasi Yhdysvaltojen Dusty Henricksen.

– On kyllä hemmetin hyvä fiilis. Mahtava aamu takana. Eilisen kisat siirrettiin tälle päivälle tuulen vuoksi, ja hyvä näin – tänään rata oli uskomaton ja keli kohdallaan. Päästiin näyttämään, mitä lumilautailu on. Tosi fiiliksissä olen pronssista. Aina sitä parhaansa yrittää, mutta nyt olen kolmannesta sijasta erittäin fiiliksissä, Rinnekangas hehkutti.

Rinnekangas satutti aiemmin tammikuussa olkapäänsä maajoukkueleirillä Itävallassa. Hän pääsi takaisin laskupuuhiin vasta tällä viikolla Aspenissa.

– Ekana päivänä tänne tultua olin, että ei hitto, tälläkö kädellä pitäisi laskea. Tässä on kuitenkin menty päivä päivältä parempaan suuntaan, ja kiitos Ruotsin koutsille Jocke Hammarille, joka valelääkärinä laittoi teippiä olkapäähän ja saatiin mies kisakuntoon. Kyllä tässä buranaa saa aika hyvään tahtiin vetää, Rinnekangas kertasi tiedotteessa.

Hän osallistuu X Games -tapahtumassa vielä big airiin, joka kisataan Suomen aikaa kello 4.45 alkaen sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

– Kaksi kisaa päivässä on sekä keholle että päälle kovaa hommaa. Tämä pronssi antoi kuitenkin sen verran lisäbuustia, että voi tyytyväisin ja rennoin mielin lähteä iltaan.

Rinnekangas on menestynyt X Gamesissa aiemminkin. Talvella 2019 hän laski slopestylen hopealle, kuten teki myös Enni Rukajärvi naisten kisassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?