SM-liigapelaajalle iloisia uutisia joulun alla – talvella vakavasti loukkaantunut lumilautailijapuoliso on raskaana - Lumilautailu - Ilta-Sanomat

SM-liigapelaajalle iloisia uutisia joulun alla – talvella vakavasti loukkaantunut lumilautailijapuoliso on raskaana

Aleksander Bonsaksen ja Silje Norendal odottavat lasta.

Aleksander Bonsaksen ja Silje Norendal jakoivat iloisia uutisia.

13.12.2020 22:53

SM-liigapelaaja Alexander Bonsaksenin, 33, lumilautailijapuoliso Silje Norendal, 27, on raskaana ja lopettaa lautailu-uransa, kertoo norjalaislehti VG.

– Olen raskaana. Laskettu aika on kesän korvalla, Norendal valottaa VG:lle norjalaisparin kuulumisia.

Norendalilla on takanaan todellinen loukkantumishelvetti. Hänen jalkansa katkesi pahasti kisoissa viime helmikuussa Vailissa, Yhdysvalloissa. Jalka leikattiin ja kursittiin kokoon ruuvein sekä levyin, mutta lautailija kärsi komplikaatioista eivätkä murtumat parantuneet oikein. Kesällä hän kertoi VG:lle kärsivänsä jatkuvista kivuista.

– Lopettamispäätöksellä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä vammojen kanssa. Olemme tehneet valinnan loukkaantumisestani huolimatta. Alex ja minä olemme kahdestaan päättäneet perustaa perheen, Norendal sanoo ja kertoo vammojen olevan paranemaan päin.

Bonsaksenilla, KooKoon kapteenilla on sopimus kouvolalaisten kanssa kevääseen 2022.

– Olemme tottuneita etäsuhteeseen seitsemän vuoden kokemuksella, mutta tietenkin asiat muuttuvat, kun Silje on raskaana. Katsotaan kesällä, missä mennään, Bonsaksen kommentoi VG:lle.

Bonsaksenin mukaan puolison päätös tekee tulevaisuudessa helpompaa myös oman uran lopettamisesta. Bonsaksen haluaisi päättää uransa kasvattiseurassaan Vålerengassa.

Norendal saapuu maanantaina Suomeen, jossa pariskunta viettää pari kuukautta yhdessä. Norendal ja Bonsaksen ovat seurustelleet vuosia ja ovat kihloissa. Korona siirsi Italian Toscanaan suunnitellut kesähäät.

Norendal on huimalla lumilautaurallaan voittanut kultaa neljä kertaa X Games -kisoista. Hän on osallistunut myös kaksiin olympialaisiin. Pyeongchangissa 2018 hän jäi neljänneksi slopestylessa, kun Enni Rukajärvi nappasi nenän edestä pronssia.

Puolustaja Bonsaksen pelaa KooKoossa kolmatta kauttaan. Tänä vuonna 19 ottelussa on kertynyt tehot 1+1 ja 16 jäähyminuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?