Enni Rukajärvi voittoon maailmancupin avauksessa! Myös Kalle Järvilehto nousi palkintopallille - Lumilautailu - Ilta-Sanomat

Enni Rukajärvi voittoon maailmancupin avauksessa! Myös Kalle Järvilehto nousi palkintopallille

Arkistokuva Enni Rukajärvestä.

Julkaistu: 24.8.2019 9:16

Suomalaiset saavuttivat ykkös- ja kolmossijat maailmancupin avauksessa.

Enni Rukajärvi julistettiin lumilautailun maailmancupin big air -kilpailun voittajaksi lauantaina, kun naisten kilpailun finaali jouduttiin perumaan sääolojen vuoksi Uuden-Seelannin Cardronassa. Rukajärvi voitti perjantain karsinnan pisteillä 86,00, josta tuli näin myös varsinaisen kilpailun voittotulos.

– Olisin halunnut mielelläni laskea. Temput oli mietittynä ja hyvä fiilis. Olen silti tyytyväinen eiliseen suoritukseeni ja lopputuloksesta sekä siitä, että heti alkukaudesta laskeminen tuntuu näin hyvältä, Rukajärvi kommentoi Lumilautaliiton tiedotteessa.

Miehet pääsivät kisaamaan myös finaalissa, mikä sopi Kalle Järvilehdolle. Hän selvisi loppukilpailuun karsinnan kahdeksantena, mutta paransi suoritustaan ja nousi lopputuloksissa kolmanneksi. Voittoon hyppäsi Yhdysvaltojen Chris Corning ennen maanmiestään Redmond Gerardia.

Rukajärvelle voitto oli uran neljäs maailmancupin osakilpailuissa ja ensimmäinen sitten tammikuun 2017, jolloin hän voitti slopestyle-kisan Italiassa. Rukajärvi kilpailee melko säästeliäästi FIS:n maailmancupissa.

Järvilehdollekaan palkintosija ei ollut uusi kokemus, sillä hän on hypännyt maailmancupissa korokkeelle nyt neljästi. Paras sijoitus on tämän vuoden maaliskuussa Quebecissa taituroitu hopea.