Suomalaisten MM-lumilautailijoiden paraatilaji peruttiin – valmentaja möyhentää järjestäjiä: ”Mitään ei ole opittu”

Julkaistu:

Lumilautailu
Suomen päävalmentaja Antti Koskinen ei antanut järjestäjille puhtaita papereita naisten ja miesten big airin peruuntumisesta MM-lumilautailussa.
Kisajärjestäjät vetivät big airin Yhdysvaltain Park Cityn MM-ohjelmasta pois kovan lumisateen vuoksi.

– Park Cityyn on tulossa valtavasti lunta seuraavan 24 tunnin aikana, ja lämpötila laskee nopeasti. Sen vuoksi meidän täytyi tehdä kovin mahdollinen päätös ja perua yksi MM-päätapahtumista, kisojen järjestelykomitean puheenjohtaja Calum Clark sanoi Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kotisivuilla.

Suomen päävalmentaja Antti Koskisen mukaan peruutuksen taustalla oli myös muita syitä.

– Ensimmäisissä harjoituksissa hyppyri ei toiminut, se oli väärin rakennettu ja sitä yritettiin korjata. Kisapäivän aamuna ainoa syy siihen, ettei saatu ajoissa alkuun, ei ollut yksin säässä, vaan hyppyri oli edelleen huono. Nokan muotoilussa oli isoja ongelmia, ja paikalla oli jo keskustelua siitä, onko hyppyri vaarallinen, Koskinen sanoi Lumilautaliiton tiedotteessa.

– Lopulta järjestäjät päätyivät siirtämään alkua siinä toivossa, että voisivat muokata hyppyriä, mutta tauon aikana keli yltyi niin pahaksi, että toiminnat päätettiin perua siltä päivältä. Illalla järjestäjä sitten kertoi perumisen, kun TV:lle ja muulle logistiikalle ei löytynyt vara-aikaa muulta kisaohjelmalta.

"Mitään ei ole opittu"

Suomalaiset ovat menestyneet big airissa erinomaisesti. Park Cityssä mukana olevista suomalaislaskijoista Roope Tonteri on big airin kaksinkertainen maailmanmestari ja Enni Rukajärvi edellisten MM-kisojen hopeamitalisti.

Heidän lisäkseen big airisssa oli määrä nähdä suomalaisista Kalle Järvilehto, Rene Rinnekangas ja Aleksi Nevakivi.

Koskisen mukaan ongelmia oli myös edellisten MM-kisojen big airissa.

– Ihan täysiä pistetä ei tästä voi antaa, sillä viimeksi Sierra Nevadassakin oltiin lähellä tätä tilannetta, jossa aika ei riitä. Mitään siitä ei ole näytetty oppineen. Toivottavasti slopestylessa kaikki menee hyvin.

Slopestylen karsinnat lasketaan lauantaina ja finaali sunnuntaina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt