Lumilautailu

Kirkkoherra järkyttyi lumilautailijan tempusta hautausmaalla: ”Millainen suru isillä ja äideillä on”

Julkaistu:

Lumilautailu
Kempeleen kirkkoherra Kimmo Helomaa paheksuu hollantilaisen lumilautailijan toimia.
Hollantilainen lumilautailija Jesse Augustinus, 22, on ollut kuvaamassa välinevalmistajan mainosvideoita Oulun kupeessa Kempeleessä.

Videolla Augustinus laskee Kokkokankaan hautausmaalla. Hän liukuu nimettömänä haudattujen muistoa kunnioittavan hautamuistomerkin päällä.


Kempeleen seurakunnan kirkkoherra Kimmo Helomaa on seurakuntalaisten puolesta pahoillaan tapahtuneesta.

– Syvästi paheksun tällaista toimintaa. Juuri tässä paikassa kuvatun videon tekee erityisen murheelliseksi se, että tämä hautamuistomerkki on myös kuolleina syntyneiden lasten hautamuistomerkki, Helomaa sanoi Ilta-Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Se tekee tämän hyvin ikäväksi. Voi vain kuvitella millainen suru sellaisilla isillä ja äideillä on, jotka ovat menettäneet lapsen kesken raskauden. Sitten heidän hautamuistomerkkiään käytetään tällaiseen mainostarkoitukseen eikä välitetä yhtään, mikä se on.

Kyseinen hautamuistomerkki on rinnastettavissa yksityisten henkilöiden hautakiviin.

– Aika selkeää on, että pahalta tämä tuntuu.

Yhteys lakimiehiin

Seurakunnassa on ryhdytty toimenpiteisiin tapaukseen liittyen.

– Olemme ottaneet yhteyttä seurakunnan lakimieheen, että millä tavalla lähdemme viemään asioita eteenpäin. Mikäli hautamuistomerkissä on vaurioita, teemme rikosilmoituksen.

– Pyydämme ainakin Augustinuksen välinevalmistajaa poistamaan kuvan. Selvitämme lakimiehen kanssa vaikutusmahdollisuuksia tähän videoon, Helomaa sanoi.

– Tilanne on loukkaava. Kyllä tässä on rajat ylitetty.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt