Matti Suur-Hamarille jo toinen mitali! Laski pronssille Pyeongchangissa - Lumilautailu - Ilta-Sanomat

Matti Suur-Hamarille jo toinen mitali! Laski pronssille Pyeongchangissa

Matti Suur-Hamari laski pronssia.

Julkaistu: 16.3.2018 8:46

Matti Suur-Hamari voitti paralympiapronssia.

Matti Suur-Hamari on sijoittunut paralympialaisissa kolmanneksi lumilautailun miesten banked slalom -kisassa. Mitali on Suur-Hamarille toinen Pyeongchangin paralympialaisista, sillä hän voitti aiemmin kisoissa lumilautacrossissa kultaa.

SB-LL2-luokassa kilpaillut Suur-Hamari laski kolmannella kierroksella ajan 49,51. Se nosti hänet Japanin Gurimu Naritan voittamassa banked slalomissa kolmanneksi. Suur-Hamari jäi kärjestä 0,83 sekuntia.

Vielä kahden ensimmäisen laskun jälkeen suomalainen oli kilpailussa neljäntenä.

Mitali oli Suur-Hamarille (oik.) jo toinen näissä paralympialaisissa.

– Olihan tuo aikamoinen työvoitto, helpolla ei tullut. Aamulla mietin, että ei vitsi, tänään ei kyllä varmaan tule yhtään mitään, Suur-Hamari kertoi Ylen haastattelussa kilpailun jälkeen.

– Valmentajani Mikko Wendelin buustasi ennen viimeistä laskua, että nyt otetaan homma kotiin. Kaikki tai ei mitään. Kyllähän se vähän siltä näyttikin, että ei ollut mitenkään hallussa tuo homma. Sain sitten kuitenkin iskettyä kolmanneksi nopeimman ajan, mutta oli kyllä täysin työvoitto, Suur-Hamari jatkoi.

– Olen äärettömän tyytyväinen tähän pronssiin!

Kilpailun kärki:

Kultaa: Gurimu Narita, Japani 48,68

Hopeaa: Evan Strong, USA +0,52 sekuntia

Pronssia: Matti Suur-Hamari, Suomi +0,83

4. Mike Shea, USA +1,025. Carl Murphy, Uusi-Seelanti +1,536. Keith Gabel, USA +2,757. Ben Tudhope, Australia +3,008. John Leslie, Kanada +3,859. Owen Pick, Iso-Britannia +4,1310. Alex Massie, Kanada +4,60

Suomen Matti Sairanen sijoittui SB-UL-luokassa 20:nneksi.

Suomi on nyt voittanut paralympialaisista kolme mitalia. Suur-Hamari on tuonut niistä kaksi, ja hiihtäjä Ilkka Tuomisto yhden.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?