Lumilautailu

Tshekkilaskija Ester Ledecka teki olympiahistoriaa

Julkaistu:

pyeongchang 2018
Ester Ledecka voitti toisen kultamitalinsa Pyeongchangissa.
Tshekin Ester Ledecka voitti lauantaina lumilautailun parisuurpujottelun Pyeongchangissa. Hän voitti jo aiemmin kilpailuissa alppihiihdon supersuurpujottelun. Lumilautailukullalla hänestä tuli olympiahistorian ensimmäinen nainen, joka on voittanut kahdessa eri lajissa olympiakultaa samoissa kisoissa.

Saavutus on erittäin harvinainen myös miesten puolella, mutta Ledeckan saavutukseen yllettiin hieman yllättäen aiemmin Pyeongchangissa. Hollannin Jorien ter Mors voitti pikaluistelun 1 000 metrin kilpailun perjantaina voitettuaan jo aiemmin 3 000 metrin viestissä short trackin kultaa. Mutta ennen ter Morsia samaan oli viimeksi yltänyt Suomen Heikki Hasu talvikisoissa 1952. Hasu voitti kultaa maastohiihdossa ja yhdistetyssä.

22-vuotias Ledecka oli olympiahistorian ensimmäinen nainen, joka osallistui samoissa kisoissa alppihiihtoon ja lumilautailuun. Hän ei ole koskaan harkinnut erikoistumista vain yhteen lajiin ja kapinoi näin yleistä uskomusta vasten, jonka mukaan varhainen erikoistuminen on tärkeää huippumenestymisen kannalta.

– Uusien lajien kokeileminen on milleniaaleille tärkeää, ja niin sen pitäisi ollakin. Ehkä Ester voi antaa toivoa siitä, että monissa eri lajeissa voi kilpailla ja menestyä. Uskon, että hänellä tulee olemaan pitkään kestävä perintö urheilussa, Linsey Vonn kehui aiemmin viikolla New York Timesin haastattelussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt