”Pakko jatkaa uraa, koska se hampurilaisennätys jäi rikkomatta” – näin lähelle Roope Tonteri pääsi ennätysjahdissaan - Lumilautailu - Ilta-Sanomat

”Pakko jatkaa uraa, koska se hampurilaisennätys jäi rikkomatta” – näin lähelle Roope Tonteri pääsi ennätysjahdissaan

Roope Tonterin tavoite Heikki Sorsan ennätyksen rikkomisessa ei onnistunut.

Julkaistu: 23.2.2018 9:57

Lumilautailija Roope Tonteri on hauskuuttanut olympialaisten aikaan värikkäillä lausunnoillaan ja tempauksillaan.

Roope Tonteri, 25, uskaltaa olla oma aito itsensä, ja se näkyy lähes jokaisessa hänen haastattelussaan.

Elämäntaiteilija haki Pyeongchangissa finaalipaikkaa sekä slopestylen että big airin karsinnoissa, mutta jäi ensin mainitussa täpärästi kuuden laskijan finaalin ulkopuolelle. Ennen big airin kisaa Tonteri kertoi keskittyvänsä takavuosien idolinsa Heikki Sorsan erikoisen ennätyksen lyömiseen.

Vuoden 2002 Salt Lake Cityn olympialaissa Sorsan kerrotaan ahmineen huimat 44 Big Mac -hampurilaista huiviinsa. Nyt Etelä-Koreassa Tonteri kertoi, että Sorsan ikivanha ennätys joutaisi jo historiaan, ja hän lähti tosissaan jahtaamaan sen rikkomista. Sunnuntaina Tonteri kertoi syöneensä jo 31 hampurilaista kisojen aikana, mutta karsiutuminen big airin finaalista toi mutkia matkaan.

Roope Tonteri jäi finaalin ulkopuolelle niin halfpipessä kuin big airissa.

– Loppui matka niin sanotusti kesken. Loppusaldokseni jäi 35 hampurilaista, ja näin ollen Heikki saa vielä pitää ennätyksensä. Ei nyt tullut meikäläiselle menestystä Koreassa, Tonteri jutteli.

– Jos olisin päässyt big airin finaaliin, ennätys olisi varmasti rikkoontunut. Nyt kävi näin, ei auta valittaa, hän jatkoi naurahdellen.

Tonteri joutui pettymään Pyeongchangissa.

Tonterin menestyksekäs lumilautailu-ura jatkuu. Lajin kaksinkertaisen maailmanmestarin mukaan Pekingin 2022 olympialaiset asettuivat heti hänen tähtäimeensä.

– Pakko on jatkaa uraa, koska se hampurilaisennätys jäi rikkomatta. Pekingissä se pitää lyödä, Tonteri vielä sanoi.

Etelä-Korean olympialaisten lumilautakilpailut ovat jo päättyneet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?