Lumilautailu

Suomen lumilautailijat ihmeissään tuomaripäätöksestä – 18-vuotiaalla joukkuekaverilla tyly kohtalo

Julkaistu:

pyeongchang 2018
Talviolympialaisten miesten big air -finaalissa ei nähdä suomalaislumilautailijoita.
Korkeatasoisessa karsinnassa lähimmäs ylsi joukkueen kuopus Rene Rinnekangas, joka oli ensimmäisessä karsintaerässä vain parin pisteen päässä paikasta.

Rinnekangas kokosi tempustaan 83,00 pistettä, kun erän kuudes eli viimeinen finaalipaikka aukesi 85,00 pisteellä. Toisessa karsintaerässä taso nousi tuostakin: finaaliin vaadittiin 90,50 pistettä. Peetu Piiroinen (87,25), Roope Tonteri (86,50) ja Kalle Järvilehto (83,25) eivät hyvistä laskuista huolimatta päässeet jatkamaan kisojaan.

Rinnekankaan pistesaldo hämmensi suomalaisia.

– Se ei ehkä mennyt niin kuin piti: mielestäni parilla jenkillä oli paljon pienemmät hypyt, ja toinen otti kengästä kiinni. Se on kiellettyä, Tonteri ihmetteli tuomaristoa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Renen puolesta harmittaa. Hän olisi kuulunut jatkoon kaikkien mielestä, paitsi ehkä jenkkien. Noin se tuomarointi välillä menee. Harmi, hänellä olisi ollut vielä näytettävää, manaili puolestaan olympiauransa päättänyt Piiroinen.

Päävalmentaja Antti Koskisen mukaan Rinnekankaan pisteet hämmästyttivät muitakin.

– Kyllä Rene olisi kuulunut siitä erästä jatkoon. Minä ja monet muut valmentajat emme ymmärtäneet, mikä teki (Yhdysvaltain) Chris Corningin samasta tempusta noin paljon paremman.

Corning oli erän nelonen 88,00 pisteellään.

– Siitä voi väitellä, oliko Renen temppu ihan vähän parempi vai ihan vähän huonompi. Mutta viiden pisteen eroa en ihan siinä näe, Koskinen totesi.

Rinnekangas, 18, itse ei sen kummemmin stressannut asiaa.

– Turha itse miettiä pisteitä, kunhan tekee parhaansa. Antaa tuomareiden miettiä se meidän puolesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt