Lumilautailu

Enni Rukajärvi ei pelännyt sanoa tiukkaa kantaansa rehellisesti – sai paljon palautetta lausunnoistaan

Julkaistu:

Pyeongchang 2018
Enni Rukajärveä, 27, ei suurella todennäköisyydellä nähdä enää olympialaisissa.
Enni Rukajärven kisaurakka Pyeongchangin olympialaisissa päättyi maanantaina.

Rukajärvi ei onnistunut haluamallaan tavalla Alpensian mäkihyppystadionilla järjestetyssä lumilautailun big airin karsintakisassa. Hän sijoittui karsinnassa kuudenneksitoista eikä yltänyt 12 laskijan finaaliin.

Rukajärven mukaan hänellä oli ensimmäisessä laskussaan liian vähän vauhtia. Toisessa, kaatumiseen päättyneessä yrityksessä sitä oli puolestaan liikaa.

– Oon aika pettynyt omaan laskemiseen. Tuli amatöörivirheitä, kun vauhtien kanssa meni kikkailuksi, Rukajärvi sanoi.

Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suoraa puhetta kisan jälkeen

Rukajärven ei kuitenkaan tarvitse lähteä Etelä-Koreasta kotimatkalle tyhjin käsin. Hän voitti viime viikon maanantaina slopestylessa pronssimitalin.

Puuskittainen tuuli sotki tuota kisaa merkittävästi. Kisan alkua viivästytettiin ensin tunnilla, mutta lopulta se päätettiin viedä läpi.

Rukajärvi sanoi slopestylen mitalistien lehdistötilaisuudessa suoraan, että tuomaristo teki väärän päätöksen, kun kisa vietiin läpi. Rukajärven mukaan laskeminen ei niissä oloissa ollut turvallista.

– Harjoituksissa tilanne oli parempi, mutta sitten se muuttui tosi pahaksi. Heidän olisi pitänyt peruuttaa kisa.

– Mitali tuli ja olen siitä tosi onnellinen. Ja kyllä tuolla taitoakin vaadittiin, että pystyi lukemaan sitä peliä ja vauhteja, joten kokemuskin vaikutti. Mutta tuo oli vaarallista, Rukajärvi sanoi tuoreena pronssimitalistina.

Rukajärvi otti turvallisuusasiaan kantaa myös Instagram-tilillään.

– Pääsemme harvoin kilpailemaan täydellisissä olosuhteissa, mutta eilisessä kisassa mentiin rajan yli, Rukajärvi kirjoitti kisan jälkeen.
Maanantain big air -kilpailun jälkeen Rukajärvi kertoi, että oli saanut runsaasti palautetta lausunnoistaan ja kirjoituksestaan.

– Siitä on tullut tosi paljon palautetta. Tein siitä itsekin päivityksen, ja sinne tuli tosi paljon positiivisia viestejä.

Hän sai Instagramissa kiitoksia muun muassa siitä, että puhui julkisesti tuomariston päätöksestä. Myös kommentoijat pitivät kisan läpivientiä pahana virheenä.

Viimeinen olympiakisa?

Pyeongchangin kisat olivat Rukajärven uran toiset olympialaiset. Hän summasi kokemuksensa karsintapettymyksen jälkeen näin:

– Ei ollut ihan paras fiilis sen slopestylen jälkeen, kun se meni tuulen takia sellaiseksi. Olen silti iloinen siitä, että sain laskun päälle. Eikä tarvitse kuitenkaan tyhjin käsin lähteä täältä.

Big airin karsinta jää suurella todennäköisyydellä Rukajärven uran viimeiseksi kisaksi olympialaisissa. Nyt 27-vuotias laskija ei usko olevansa mukana Pekingissä 2022.

– Koskaan ei voi sanoa ei koskaan. Mutta epäilen, että olisin siellä mukana.

– Toivottavasti tulee uusia tyttöjä Suomesta, jotka olisivat siellä mukana. Haluan olla mukana auttamassa heitä ja puskemassa eteenpäin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt