Lumilautailu

Olympiasankari Enni Rukajärveltä poikkeuksellinen tatuointitemppu – ”Haluan sitoutua tähän loppuun asti”

Julkaistu:

Pyeongchang 2018
Suomen lumilautailutähti on valmistautunut tiukasti sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa kisattavan big airin karsintakisaan.
Pyeongchangin olympialaisissa jo slopestylessa pronssia saavuttanut Enni Rukajärvi tunnetaan oman tiensä kulkijana. Rukajärvi korostaa kaikessa tekemisissään ja valinnoissaan arvojaan, joissa esimerkiksi taloudelliset seikat jäävät tavallisesti inhimillisten tekijöiden varjoon.

Hyvä esimerkki Rukajärven, 27, rohkeudesta löytyy loppuvuodelta 2016, jolloin hän tatuoi käsivarteensa välinevalmistaja Vimanan logon. Tämä oli Rukajärven tapa osoittaa kunnioitusta omaa yhteistyökumppaniaan kohtaan.

Tämä temppu jos mikä rikkoo perinteisiä normeja, sillä kenellä nyt tulisi mieleen ikuistaa sponsorinsa logo omaan kehoonsa?

Arvot, ei raha

Rukajärven päätä ei huimaa ilmassa eikä maassa. Hänen mukaansa lautavalmistajan valinnassa painoivat taannoin juuri arvot, ei niinkään raha.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tässä pienessä norjalaisessa lautatiimissä on aivan erilainen meininki kuin muissa firmoissa. Tatuointi on kunnianosoitukseni sen hienoa toimintaa kohtaan. Logo on vieläpä tosi siisti, Rukajärvi kertoi IS:lle Pyenongchangissa lauantaina.

– Tärkeintä on, että asiat tehdään tyylillä ja hienosti. Haluan sitoutua tähän loppuun asti, eli aion laskea Vimanalla urani loppuun. Logo on tosi tärkeä mulle, koska se muistuttaa monista itselleni tapahtuneista hyvistä asioista ja ihmisistä.

Lautavalmistajan logo näkyy Rukajärven käsivarressa alla olevassa Instagram-postauksessa.

Pari päivää lepoa

Varhain maanantaina aamulla laskettavan big airin karsinnastakin puhuttiin. Rukajärvi sanoi ottaneensa pari päivää levon kannalta slopestylen kisan jälkeen.

– Sitten perjantaina kävin ensimmäisen kerran treenaamassa big airin hyppyrissä. Se oli vielä tuntuman hakemista, mutta eiköhän se tatsi sieltä löydy, Rukajärvi arveli.

Hänen mukaansa Alpensian hyppyri on hyvä, joskin vauhdinotoltaan jäinen. Myös tuuli voi päästä kiusaamaan jonkun verran kisailijoita.

– Ihan hauska hyppyri hypättäväksi, Rukajärvi sanoi hymyillen.

Etelä-Korean olympialaisten kumilautakisoissa on nähty jo useita pahoja kaatumisia. Onko big airin hyppyri vaarallinen laskijoille?

– No, kyllä se siinä tapauksessa voi olla, jos tuuli pääsee puhaltamaan sen liepeillä. Silloin pitää olla tarkkana tuulirakojen suhteen. Riskejä ei kannata ottaa, Rukajärvi muistuttaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt