Lumilautailu

”Ymmärtääkseni selkeä oikeusmurha” – lumilautacrossari Anton Lindfors kävi kuumana, mutta pahoitteli sanojaan myöhemmin

Julkaistu:

pyeongchang 2018
Murhetta ”vääryydestä”, pientä iloa onnistumisesta ja sinnikästä uskoa tulevasta.
Lumilautacrossari Anton Lindforsin torstaista Pyeongchangin olympialaisten crossiradalla tuli aikamoinen tunteiden vuoristorata. Kaiken jälkeen käteen jäi yhdeksäs sija, Suomen kaikkien aikojen korkein nyt neljättä kertaa olympialaisissa kisatussa hurjassa vauhtilajissa. Sitä ennen koettiin kuitenkin kaikenlaista.

Komeasti sekä neljännes- että puolivälierästään jatkoon laskenut Lindfors oli välierässä taistelemassa paikasta kuuden mitaleista kilpailevan miehen joukkoon. Erä oli lajille ominaiseen tapaan rajua taistoa, ja kuudesta laskijasta neljä kaatui, joukossa myös Lindfors. Mies jatkoi laskuaan, mutta sitten koitti odottamatonta draamaa.

– Viimeisessä käännöksessä oli radantasoittajia sen verran, etten mahtunut ohi. Ja minut ohjattiin radalta ulos, Lindfors puhisi.

– Takaani tuli aiemmin kaatunut, ja hän meni finaaliin. Minun olisi pitänyt olla finaalissa. Ymmärtääkseni selkeä oikeusmurha.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ymmärrys oli väärä. Kaikessa tohinassa ja kovan kaatumistärskyn jälkeen Lindfors ei tajunnut, että lopulta viimeiselle finaalipaikalle eli kolmanneksi sijoittunut oli mennyt ohi jo aiemmin.

– Hän ohitti minut silloin, kun olin vielä maassa kaatumiseni jälkeen, Lindfors selitti selvyyden saatuaan.

– Pahoittelut. Kun ottaa tuollaista osumaa (kaatumisessa), niin ei oikein tiedä mitä tapahtuu.

Vuosia vielä jäljellä, mutta se fyrkka...

Pari tuntia myöhemmin tunteiden pahimmat kuplinnat olivat taantuneet. Silti 26-vuotiaalle hurjapäälle jäi sopiva suuttumus, tulevaa varten.

– Arvostan nyt jo vähitellen suoritusta, Lindfors totesi.

– Mutta en ole täällä ollakseni yhdeksäs, vaan se ykkönen.

Helppo ei tie ole jatkossakaan. Crossissa ei suuriin rahoihin pääse, ja keväällä Lindfors saa taas jännittää tukipäätöksiä.

– Ehkä toivoisin, että kun itse sitoudun olympialaiset päätähtäimenä neljäksi vuodeksi tähän hommaan, olympiakomitea voisi tehdä samoin, Lindfors muotoili.

Pekingiä ja vuotta 2022 kohti kuitenkin painetaan.

– Vuosia on jäljellä niin kropassa kuin mielessä. En ole sanonut lähellekään viimeistäni tässä lajissa.

– Mutta fyrkasta tämä pitkälti on kiinni, jotain pitää myös syödä. Toivottavasti tämä tulos auttaa hieman jatkossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt