Lumilautailu

Lumilautailun huippulupaus Rene Rinnekangas, 17, ehtii kouluun vain ajoittain: ”Välillä muutaman päivän, välillä pari viikkoa”

Julkaistu:

Lumilautailu
Rene Rinnekangas debytoi aikuisten MM-kisoissa torstaina.
– Hän on kyllä äärimmäisen energinen ja kaikin puolin elämänmyönteinen tapaus!

Suomen lumilautailumaajoukkueen päävalmentajan Antti Koskisen kommentin lautailulupaus Rene Rinnekankaasta taitaa allekirjoittaa aika moni lajipiireissä liikkuva.

– Kaikki tykkäävät Renestä, kertoo lumilautaliiton viestintäkoordinaattori Tuukka Tams.

– Renessä on niin paljon energiaa, ettei tahdo perässä pysyä, luonnehtii puolestaan kokenut maajoukkuelaskija Janne Korpi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaikin puolin mukava tyyppi siis, ja vielä lahjakas lumilautailija.

Espanjan Sierra Nevadassa pidettävät lumilautailun ja freestylen MM-kisat starttaavat lumilautailun osalta tänään. 17-vuotias Rinnekangas kilpailee kisoissa sekä slopestylessa että big airissa. Suomen joukkueen nuorisotähdelle kyseessä on uran ensimmäiset aikuisten arvokisat.

Ja miten muutenkaan Rinnekangas kisalaskuja odottaisi, kuin energiaa täynnä.

– Huippufiilis! Varmasti sitten lähempänä kisaa saattaa jännittää, MM-debytantti tunnelmoi puhelimitse Sierra Nevadasta.

Rinnekankaan MM-urakka alkaa heti tänään aamupäivällä slopestylen karsinnalla. Big air on ohjelmassa toisella kisaviikolla.

– Tavoitteena on tietysti se, että omat runit pystyyn. Sen jälkeen ei voi olla kuin hymy huulilla, Rinnekangas kertoo.

Iisalmesta kotoisin oleva laskija kuuluu nuorten maajoukkueeseen, mutta on tällä kaudella reissannut ja treenannut paljon Suomen huippunimien kanssa. Takana on myös yksi maailmancupin osakilpailu. Rinnekangas laski helmikuussa Yhdysvaltojen Mammothissa slopestylessä hienosti viidenneksi.

– On tosi hyvä, että olen päässyt vanhempien kavereiden kanssa laskemaan ja päässyt paljon myös ulkomaille. Hyvässä porukassa kaikki puskevat toisiaan eteenpäin.

Lautailu on pelkästään tällä kaudella vienyt Rinnekangasta ympäri maailmaa. Puolitoista kuukautta Australiassa, pari reissua Hollantiin, Sveitsi, Itävalta, reilikisat Italiassa, kuvaushommia Rukalla... Ja kaiken reissaamisen keskellä pitäisi suorittaa vielä lukiokin.

Vuokatin urheilulukiossa lumilautailu-uran asettamat haasteet ymmärretään onneksi hyvin.

– Välillä ehdin olla koulussa muutaman päivän, välillä pari viikkoa. Pakkohan se on myöntää, että olisi helpompaa jos siellä tunneilla olisi, mutta aika hyvin olen pärjännyt näinkin, Rinnekangas sanoo.

Energiaa riittää siis myös läksyjen tekoon.

Rene Rinnekangas

Syntymäaika: 25.09.1999

Syntymäpaikka: Iisalmi

Opiskelee Vuokatin Urheiluakatemiassa

Aloitti lumilautailun nelivuotiaana Iisalmessa

Harrastukset: skeittaus, golf, kitaran soittaminen

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt