Lumilautailu

Antti Autti: "Pojat laskevat kipeänäkin paremmin kuin minä"

Julkaistu: , Päivitetty:

Sotshi 2014

Sotshin-joukkueen varamieheksi nimetty Antti Autti ottaa rennosti Rukalla. Hän uskoo, että Janne Korpi ja Peetu Piiroinen kilpailevat lumikourussa, vaikka olivat aiemmin tänään epävarmoja osallistumisestaan.

Suomen lumilautailujoukkueen varaedustajaksi olympialaisten lumikouruun nimetty Antti Autti otti aamupäivän mittaan Sotshista tihkuneet uutiset vastaan rauhallisin mielin.

Aamun semifinaalin jälkeen Janne Korpi oli epävarma osallistumisestaan tiistain lumikourukilpailuun pahan kylkivamman takia. Finaalin jälkeen Peetu Piiroinen sanoi, ettei halua lähteä mukaan paippikisaan, jos ei saa harjoituslaskuissa "mitään aikaiseksi".

Autti seurasi päivän kilpailuja Rukalla, missä on tällä hetkellä laskemassa ns. huvikseen.

Joko matkalaukut on pakattuna Sotshin-reissua varten, Antti Autti?

- Ei kai ne ole. En todellakaan usko, että pojat jättävät kisaa väliin. Heille olympialaiset ja siellä pärjääminen on kuitenkin ollut kauden päätavoite, Autti tuumaili.

- Etenkin Jannella on varmasti hampaankolossa, kun hän ei onnistunut slopestylessä.

Autti kertoo olleensa yhteyksissä maajoukkueen päävalmentajan Pekka Koskelan kanssa.

- Olen sanonut, että meikän tavoitteet ovat vähän muualla. Jos siellä on jätkiä, joilla on läheskään sellaisia temppuja, joilla voi paipissa pärjätä, heidän kannattaa siellä laskea, viime aikoina täysipäiväisesti elokuvaprojektiinsa keskittynyt Autti sanoi.

Autti nousi Suomen varaedustajaksi joulukuussa Rukalla käydyn maailmancup-kilpailun ansiosta. Autti sijoittui kotirinteensä Rukan lumikourussa viidenneksi, vaikkei ollut kilpaillut pariin vuoteen.

- Pojat ovat treenanneet kilpailua varten ja ovat teknisesti ja mentaalisesti valmiimpia kuin meikä. Itse olen ollut Japanissa laskemassa puuteria kuukauden. Peetu, Janne, Manne (Markus Malin) ja IE (Ilkka-Eemeli Laari) ovat Suomen parhaat paippilaskijat ja he laskevat siellä vähän kipeänäkin paremmin kuin minä, Autti korosti.

Autti huomautti, että Korpi laski ilmeisen kivuliaan kylkivamman huomioon ottaen slopestylen semifinaalissa jopa loistavasti.

- Itse asiassa en edes tiennyt, että Jannella oli paikat kipeänä. Varmaan vaiva näkyi niin, ettei laskemisessa ollut samanlaista flow´ta ja elastisuutta kuin normaalisti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt