Huomasitko? Tekniikka petti täysin kesken Club for Fiven Linnan juhla -esityksen: laulaja kertoo nyt, mitä tilanteessa oikeasti tapahtui - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Huomasitko? Tekniikka petti täysin kesken Club for Fiven Linnan juhla -esityksen: laulaja kertoo nyt, mitä tilanteessa oikeasti tapahtui

Club for Five sai kunnian esiintyä presidenttiparille ja muille juhlavieraille Linnan juhlissa.

Club for Five sai kunnian esiintyä presidenttiparille ja muille juhlavieraille Linnan juhlissa.

Julkaistu: 8.12.2019 7:54

A cappella -yhtye Club for Five esiintyi Linnan juhlissa, kun yksi mikrofoneista lakkasi yllättäen toimimasta.

A cappella -yhtye Club for Five oli yksi Linnan juhlissa esiintyneistä kokoonpanoista. Yhtye esiintyi presidentinlinnan kolmannen kerroksen salongissa presidenttiparille ja muille juhlavieraille.

Club for Fiven esitys alkoi kuitenkin takkuisesti. Heti alussa laulaja Tuukka Haapaniemen mikrofoni alkoi reistailla, eikä yhtye voinut jatkaa esitystään. Ylen suorassa lähetyksessä nähtiin kuinka Haapaniemi marssi takahuoneeseen rikkinäisen mikkinsä kanssa.

Ilta-Sanomat tavoitti Haapaniemen kommentoimaan tapausta lauantaina. Haapaniemen mukaan hänen mikrofonistaan loppui yksinkertaisesti akku.

– Ei siinä sen ihmeempää. Meidän mikrofoneihin oli vaihdettu akut ja ilmeisesti se akku, joka mun mikrofonissa oli, oli maanantaikappale. Se ei vain pysynyt päällä, Haapaniemi kertasi tilannetta IS:lle.

Koska Club for Fiven kaltaiselle a cappella -yhtyeelle jokainen mikrofoni on esityksen kannalta tärkeä, ei miehelle jäänyt muita vaihtoehtoja kuin lähteä etsimään uutta akkua takahuoneesta kesken kappaleen.

– Kun totesin tilanteen, että jahas, tällainen ongelma on, niin lähdin sitten takahuoneeseen vaihtamaan patterit. Tulin takaisin lavalle, ei siinä sen kummempaa, mies totesi.

Vaikka television välityksellä vaikutti siltä, että välikohtaus olisi verottanut Club for Fiven esiintymisaikaa enemmänkin, oli Haapaniemen mukaan kyseessä ohimenevä tilanne ja yhtye pääsi jatkamaan esitystään lähes välittömästi.

– Mielestäni se oli alle minuutti mikä siinä meni. Työkseen kun tällaista tekee ja on ammattilaisia paikalla, niin eihän siinä kauaa mene, Haapaniemi muisteli.

– Hyvin nopea juttu. Hetken aikaa siinä muut laulajat jutteli presidentin kanssa, mutta sitten jatkoimme.

Club for Five esiintyi presidentinlinnan kolmannen kerroksen salongissa kokonaisuudessaan lähes kahden tunnin ajan. Kun tuli viimeisen laulun, Finlandia-hymnin aika, pyysi presidentti Niinistö yhtyettä kuitenkin jatkamaan konserttiaan vielä muutaman laulun verran.

– Presidenttipari tuli kuuntelemaan vielä viimeisiä lauluja. Herra presidentti siinä sitten tuikkasi väliin ja totesi, että mielestäni te voisitte laulaa vielä yhden laulun tähän väliin, paljasti Haapaniemi.

– Kerran sieltä tulee pyyntö, niin mehän laulettiin siinä sitten vielä lauluja. Juteltiin myös aika pitkät pätkät sen jälkeen päivän polttavia. Hän oli oikein liikuttunutkin siinä, otti kädestä kiinni ja kiitti. Oli todella lämmin kohtaaminen, mies kiitteli.

Club for Five yhtyeen muodostavat Susanna Lukkarinen, Juha Viitala, Maija Sariola, Tuukka Haapaniemi ja Jouni Kannisto.

Club for Five yhtyeen muodostavat Susanna Lukkarinen, Juha Viitala, Maija Sariola, Tuukka Haapaniemi ja Jouni Kannisto.

Haapaniemi painottaa, ettei alun ikävä vastoinkäyminen vaikuttanut yhtyeen suoritukseen millään tapaa. Hän korosti ammattimuusikoiden tottuneen siihen, että keikoilla voi tapahtua mitä tahansa.

– Ei kyllä vaikuttanut millään tavalla. Ei ollenkaan. Ne on niin pieniä asioita. Vaihdettiin vaan patterit ja mentiin eteenpäin, Haapaniemi totesi.

– Miksi tuommoinen harmittaisi. Tämä kuuluu tähän ammattiin, että sattuu ja tapahtuu. Ja onneksi tapahtuu, hän jatkoi.

Linnan juhlia Haapaniemi kehuu ainutlaatuiseksi tilaisuudeksi, jonka hän tulee muistamaan aina. Esiintyminen tasavallan presidentin juhlavastaanotolla ei kuitenkaan ole ihan arkipäivää kenellekään.

– Onhan itsenäisyyspäivä Linnassa täysin ainutlaatuinen juttu. Se oli todella erityinen ilta ihan meille kaikille, hän hehkutti.

Tuoreimmat osastosta