Jukka Jalonen ja Sari-puoliso juhlivat Linnassa kiekko­tähtien kanssa – jakoivat kullan­arvoisia vinkkejä ja nauttivat illasta pitkän kaavan mukaan - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Jukka Jalonen ja Sari-puoliso juhlivat Linnassa kiekko­tähtien kanssa – jakoivat kullan­arvoisia vinkkejä ja nauttivat illasta pitkän kaavan mukaan

Kuvituskuva
Julkaistu: 7.12.2019 19:54

Kultavalmentaja Jukka Jalonen asteli Linnaan yhdessä Sari-puolisonsa kanssa. Seurueeseen kuului myös muita kiekkotähtiä puolisoineen.

Leijona-valmentaja Jukka Jalonen saapui tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle yhdessä puolisonsa Sari Jalosen kanssa. Jalonen siivitti tänä keväänä Suomen jääkiekon A-maajoukkueen MM-kultaan Bratislavassa.

Jalosen puoliso Sari oli valinnut ylleen metallinhohtoisen iltapuvun, jonka oli suunnitellut Sari Hörkkö.

Sari ja Jukka Jalonen saapuivat Linnaan jo neljättä kertaa.

Sari ja Jukka Jalonen saapuivat Linnaan jo neljättä kertaa.

Parin menot oli järjestetty niin, että iltaa voitiin viettää pitkän kaavan mukaan. Aluksi he viettivät etkoja MM-leijonien, pikkuleijonien ja naisleijonien kanssa, sitten itse juhlia ja lopuksi jatkot pormestarin luona.

– Meidän vastuulla konkareina taitaa olla se, etteivät muut tyri. Toki virheitä voi aina tulla, mutta niistä päästään yli ja ilta jatkuu. Eiköhän meillä hyvin mene, Jalonen totesi.

Leijonien kultajoukkueen GM Jere Lehtinen ja hänen Jaana-puolisonsa saivat kullanarvoisia vinkkejä iltaa varten Linna-konkari Jaloselta. Jaana oli pukeutunut Anne-Mari Pahkalan punaiseen luomukseen.

– Oli kiva tulla tänne isommalla kiekkoporukalla, niin ettei ei tarvinnut hätäillä ja jännittää niin paljoa. Ja onneksi noviiseina saatiin hyviä neuvoja konkareilta.

Jalonen oli neuvonut Lehtisiä muun muassa siinä, miten Linnan tungoksesta selviää parhaiten. Linnaan kutsutaan vuosittain noin 1 800 vierasta, jotka sulloutuvat rakennuksen sokkeloisiin tiloihin.

Jere Lehtisen Jaana-puoliso juhlisti itsenäisyyspäivää punaisessa iltapuvussa.

Jere Lehtisen Jaana-puoliso juhlisti itsenäisyyspäivää punaisessa iltapuvussa.

Leijonien kultajoukkueen luotsit viettivät iltaa muun muassa Marko Anttilan ja Veli-Matti Savinaisen kanssa. Paikalla Linnassa oli myös MM-hopeaa saaneita naisleijonia sekä kultaa napanneita pikkuleijonia.

Marko Anttila esitteli MM-sormustaan.

Marko Anttila esitteli MM-sormustaan.

Jenni Hiiriskoski oli yksi Linnan juhliin osallistuneista naisleijonista.

Jenni Hiiriskoski oli yksi Linnan juhliin osallistuneista naisleijonista.

Jukka Jalonen on Suomen kaikkien aikojen menestynein päävalmentaja. Hän on toiminut maajoukkueen päävalmentajana vuosina 2008–2013 sekä vuodesta 2018 eteenpäin. Hänen aikanaan Leijonat ovat voittaneet kaksi MM-kultaa, MM-pronssia ja olympiapronssia Vancouverissa vuonna 2010. Jalonen on voittanut maailmanmestaruuden myös alle 20-vuotiaiden maajoukkueen valmentajana vuonna 2016.

Jalonen tunnetaan myös Jokereiden entisenä päävalmentajana. Hän luotsasi KHL-joukkuetta vuosina 2016–2018.

Jukka ja Sari Jalonen.

Jukka ja Sari Jalonen.

Jalonen on ollut yhdessä Sari-puolisonsa kanssa jo yli 30 vuotta ja he ovat edustaneet Linnassa aiemminkin yhdessä. Viimeksi Jaloset juhlivat itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla vuonna 2011, kun Leijonat nappasivat edellisen MM-kultansa. Jalonen on saanut kutsun Linnaan myös vuosina 2010 ja 2016.

Sari Jalosen yllä on aiemmilla kerroilla nähty näyttävä, mustalla kirjailulla koristeltu samppanjan värinen iltapuku, valkoinen pitsipuku ja dramaattinen kokomusta iltapuku.

Jaloset Linnassa vuonna 2016.

Jaloset Linnassa vuonna 2016.

2011.

2011.

2010.

2010.

Jere Lehtinen puolestaan on voittanut pitkällä kiekkourallaan Stanley Cupin, olympia- ja MM-mitaleja. Dallas Starsissa pelannut hyökkääjä ilmoitti vuonna 2010 lopettavansa uransa 875 NHL-ottelun jälkeen.

Lehtinen on ollut naimisissa Jaana-puolisonsa kanssa vuodesta 1998 ja heillä on kolme lasta.

Tuoreimmat osastosta