Tällainen on Linnan kuningattareksi äänestetty Janniina Alho – tuntematon kaunotar häkeltyi täysin saamastaan huomiosta - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Tällainen on Linnan kuningattareksi äänestetty Janniina Alho – tuntematon kaunotar häkeltyi täysin saamastaan huomiosta

Julkaistu: 7.12.2019 17:31

Salibandytähti Nico Salon kihlattu Janniina Alho, 25, kruunattiin Ilta-Sanomien lukijoiden toimesta Linnan kuningattareksi.

Linnan juhlien punaisella matolla nähtiin tänäkin vuonna toinen toistaan erikoisempia ja lumoavampia juhlapukuja. Kun Ilta-Sanomien lukijat saivat illan päätteeksi äänestää Linnan kuningatarta, vei voiton lähes ylivoimaisesti 25-vuotias Janniina Alho.

Kihlattunsa, salibandytähti Nico Salon avecina Linnan juhliin saapunut Alho vangitsi katseet kultaisessa, merenneitomallisessa iltapuvussaan ja keräsi Ilta-Sanomien äänestyksessä 21 prosenttia kaikista annetuista äänistä.

Ilta-Sanomat tavoitti Alhon lauantaina kommentoimaan tuoretta titteliään Linnan kruunaamattomana kuningattarena. Alho kertoo, ettei osannut lainkaan odottaa, että hän herättäisi Linnassa näin runsaasti huomiota juhlaeleganssillaan.

– Täytyy kyllä myöntää, että olen ihan todella yllättynyt. Tietenkin siis positiivisella tavalla. Ei oikein sanoja meinaa löytyä. Olen todella otettu, hyväntuulinen Alho kiittelee.

Nico Salo ja Janniina Alho olivat yksi Linnan juhlien kuvatuimpia pariskuntia.

Nico Salo ja Janniina Alho olivat yksi Linnan juhlien kuvatuimpia pariskuntia.

Alho paljastaa kehuja keränneen juhlatyylinsä syntyneen lopulta varsin vaivattomasti. Kutsun kilahdettua postiluukusta nainen otti välittömästi yhteyttä suunnittelija Amer Hasaniin.

– Aloin etsiskelemään pukua heti silloin, kun saatiin Nicon kanssa se kutsu. Löysin sitten Amer Hasanin, joka on suunnitellut tämän puvun. Heti tuli sellainen olo, kun katsoin hänen aikaisempia luomuksiaan, että otin sitten saman tien yhteyttä, Alho kertoo juhlaeleganssinsa taustoista.

– Sitten oltiinkin jo matkalla kohti Helsinkiä tapaamaan häntä. Häneltä löytyikin sitten puku jo valmiina ja löydettiin yhteinen ymmärrys siihen, että mitä pukua pidän Linnassa, hän lisää.

Alhon veistoksellinen, kultainen iltapuku sai paljon kehuja niin Ilta-Sanomien lukijoilta kuin sosiaalisen median käyttäjiltäkin. Alho sai kehuja puvustaan myös muilta Linnaan saapuneilta juhlavierailta, mutta kuningattaren tittelistään hän sai tietää vasta juhlahumun hiivuttua.

– Tajusin sen vasta aikalailla juhlien jälkeen. Aika vähän tuli katsottua puhelinta, kun ajatus oli itse siinä tilanteessa, nainen toteaa.

– Muutama tuli kehumaan pukua jo Linnassa. Se oli kyllä todella mieltä lämmittävää, hän lisää.

Vaikka Alho on edustanut urheilijarakkaansa rinnalla aiemminkin muun muassa Urheilugaalassa, ei nainen ole koskaan saanut osakseen näin suurta mediahuomiota. Hän toteaakin, että tulevat päivät menevät varmasti pitkälti kaikesta hässäkästä toipuessa.

– Varmaan menee muutama päivä sisäistää tämä kaikki. Toki hymyssä suin, mutta pari päivää varmaan menee, että sisäistää tämän tilanteen.

Julkisuudessa Alho ei kuitenkaan ole aiemmin juuri viihtynyt. Hän elää Tampereella varsin tavallista nuoren naisen elämää, opiskelee ammattikorkeakoulussa ja käy töissä opintojensa ohella. Tulevaisuudessa hän haaveilee urasta hyvinvointialalla, mutta julkisuutta hän ei tavoittele.

– Opiskelen ja käyn töissä, mutta pääpaino on opiskelussa. Opiskelen Wellness-liiketoimintaa. Se on todella mielenkiintoista, ensimmäistä vuotta siellä opiskelen, Alho kertoo arjestaan.

– Ei julkisuus tietenkään ole mikään pyrkimys. Mutta hyvinvointi on lähellä sydäntä ja haluan ehdottomasti tulevaisuudessa olla vaikuttamassa esimerkiksi työhyvinvointiin, hän pohtii.

Janniinan iltapuku oli suunnittelija Amer Hasanin käsialaa.

Janniinan iltapuku oli suunnittelija Amer Hasanin käsialaa.

Haastatteluhetkellä Alho ja Salo ovat parhaillaan matkalla takaisin Helsingistä Tampereelle, missä pariskunta on asunut yhdessä jo useamman vuoden. Linnan juhlia Alho hehkuttaa ikimuistoiseksi kokemukseksi, jonka hän muistaa varmasti aina.

– Oli hauska ilta. Vaikka talvi on kylmä, niin Linnassa oli kyllä todella lämmin tunnelma, hän kehuu.

Tuoreimmat osastosta