Lotta Backlund ja Harri Moisio tekivät yhteisen sopimuksen, kun Linnan kutsut kilahtivat postiluukusta – varoivat visusti antamasta väärää vaikutelmaa - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Lotta Backlund ja Harri Moisio tekivät yhteisen sopimuksen, kun Linnan kutsut kilahtivat postiluukusta – varoivat visusti antamasta väärää vaikutelmaa

Kuvituskuva
Julkaistu: 7.12.2019 17:14

Lotta Backlund ja Harri Moisio saapuivat Linnan juhliin yhdessä, mutta erikseen.

Stand up -koomikkona ja tuotantoyhtiöpomona tunnettu Lotta Backlund saapui perjantaina Linnan juhliin ensimmäistä kertaa. Mustakultaiseen, muhkeahelmaiseen iltapukuun pukeutunut Backlund kertoi, että hänen asunsa oli Sari Nordströmin käsialaa. Myös rouva Jenni Haukion yllä nähtiin Norströmin vuonna 2015 suunnittelema luomus.

– Olen jo muutamia keskusteluja aloittanut, että anteeksi, voitteko nostaa jalkanne helmani päältä, Backlund nauroi Linnan tungoksessa.

Lotta Backlund oli yksi itsenäisyyspäivän juhlavastaantoton ensikertalaisista.

Lotta Backlund oli yksi itsenäisyyspäivän juhlavastaantoton ensikertalaisista.

Backlund oli jännityksen minimoidakseen hankkinut itselleen juhlaseuraa jo ennen Linnaan saapumista. Kun hän bongasi marraskuussa Instagramista, että Radio Rockin juontaja Harri Moisio oli myös kutsuttu, otti hän tähän heti yhteyttä.

Kaksikko tekikin nopeasti sopimuksen siitä, että he juhlisivat itsenäisyyttä yhdessä.

– Kävi ilmi, että meidät oli kutsuttu tänne samaan aikaan ja sovittiin heti, että tullaan tänne yhdessä. Me kuitenkin ymmärsimme, että meidän pitää tulla sisään erillään, etteivät ihmiset luule, että me seurustellaan.

– Siitä olisi myös tullut kauhea kilpailu, että kumpi nyt sitten sai oikein sen kutsun ja kumpi on avecina. Meille oli tärkeää, että meidät on molemmat itse kutsuttu.

Backlundin mukaan hänen ja Moision juhlat sujuivat mukavissa merkeissä jo alkuillasta lähtien.

– Täällä on tosi jännää ja kivaa. Me käytiin Harrin kanssa alkudrinkeillä ja saavuttiin sitten kättelemään herra presidenttiä.

Lotta Backlundin iltapuvussa oli muhkea helma, joka aiheutti Linnassa myös ongelmatilanteita.

Lotta Backlundin iltapuvussa oli muhkea helma, joka aiheutti Linnassa myös ongelmatilanteita.

Kun kutsu Linnan juhliin kilahti Backlundin postiluukusta, oli hän matkoilla. Backlundin äiti ilmoitti hänelle tasavallan presidentiltä saapuneesta kirjeestä innostuksesta täristen.

– Äitini oli kastelemassa kukkia luonani ja sain häneltä sellaisen tärähtäneen valokuvan. Hän oli niin liikuttunut ja tohkeissaan siitä kirjeestä. Sanoin, että mä arvaan, että jos siinä lukee tasavallan presidentiltä, että mitä siellä on.

Backlund on toiminut presidentti Niinistön kampanjan taustatiimissä, joten hän osasi sen vuoksi odottaa, että kutsu saattaisi joskus tulla.

Linnan juhlien jälkeen Backlund jatkoi iltaa Helsingin pormestarin järjestämillä jatkoilla sekä Kämpissä järjestetyillä virallisilla Linnan jatkoilla. Hän oli tehnyt jo hyvissä ajoin selväksi, ettei hän ole käytettävissä varhain lauantaiaamuna.

– Huomenna olisi kaikenlaista junnufutista, mutta olen ilmoittanut, että muut saa hoitaa, sillä mamma on nyt vähän myöhemmin ulkona.

Harri Moiso tunnetaan pitkän linjan radiojuontajana.

Harri Moiso tunnetaan pitkän linjan radiojuontajana.

Myös Harri Moisio nautti Linnan juhlista täysin rinnoin. Hän kertoi IS:n suorassa lähetyksessä, että edusti illan vähemmistöä, eli ns. sinkkukaartia.

– Kyllä, mä hyvin olen sinkkuna viihtynyt. Se on se normaali olotila. En ole kauheasti kokeillut mitään parisuhteita. Viihdyn näin oikein hyvin. Tokko sitä nyt enää sitten tottuisikaan mihinkään, Moisio totesi.

Tuoreimmat osastosta