Eino Grön saapui Linnaan ensimmäistä kertaa yksin: löysi tilanteesta oitis hyvän puolen – vaimo seurasi juhlahumua tv:stä hoitokodissaan - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Eino Grön saapui Linnaan ensimmäistä kertaa yksin: löysi tilanteesta oitis hyvän puolen – vaimo seurasi juhlahumua tv:stä hoitokodissaan

Eino Grön viettää joulua vaimonsa luona hoitokodissa ja laulaa asukkaille.

Eino Grön viettää joulua vaimonsa luona hoitokodissa ja laulaa asukkaille.

Julkaistu: 7.12.2019 16:26

Eino Grön saapui Linnaan ilman puolisoaan. Hän kertoi, että Marjatta-vaimo katsoi juhlahumua televisiosta hoitokodissaan.

Tammikuussa 80 vuotta täyttäneelle iskelmälegenda Eino Grönille Linnan juhlat olivat juhlavuoden huipennus.

– Oikeastaan siitä tammikuusta asti on juhlittu konserteissa ja muissa, ja kutsu tänne on hieno kruunu kuluneelle vuodelle. Täällä on hauskaa tavata vanhoja tuttuja ja onhan tämä upea kunnianosoitus, Grön sanoi Linnan juhlahumussa.

Kuvituskuva

Iskelmälegenda saapui tänä vuonna juhliin ensimmäistä kertaa yksin. Hän on osallistunut itsenäisyyspäivän vastaanotolle aiemmin puolisonsa Marjatan kanssa. Tänä vuonna Marjatta ei päässyt paikalle, sillä hän kärsii vaikeasta muistisairaudesta ja on asunut espoolaisessa hoitokodissa vuodesta 2015.

– Tietysti olisi kiva tuoda vaimo tänne, mutta se ei valitettavasti ole enää mahdollista. Hän kuitenkin ihan varmasti katsoo minua telkkarista, Grön sanoi.

Muistisairaus on kuulunut avioparin elämään jo pitkään. Grönin mukaan siihen sopeutuu ja sen oppii hyväksymään.

– Onhan se ikävä sairaus, kun se ei parane koskaan, ainoastaan pahenee. Mutta sen kanssa on elettävä, kun ei sille mitään voi.

Grönin puoliso voi hänen mukaansa olosuhteisiin nähden hyvin.

– Hän voi ihan hyvin ja voimme olla tyytyväisiä, kun hän pystyy ulkoilemaan ja voimme viettää aikaa yhdessä.

Kuvituskuva

Laulaja asuu lähellä vaimonsa hoitokotia ja vierailee siellä säännöllisesti. Myös joulua on tarkoitus juhlia yhdessä hoitokodissa.

– Jouluna menen sinne, vietämme aikaa yhdessä ja laulan asukkaille. Hän saa siellä hyvää hoitoa ja minä voin olla levollisin mielin.

Grön aikoi nauttia Linnan tunnelmasta täysin rinnoin. Hän odotti illalta etenkin tuttavien kohtaamisia ja mukavaa tunnelmaa.

Laulaja löysi myös hyviä puolia siitä, että hän saapui Linnaan yksin.

– Saa mennä ja tulla ihan miten haluaa! hän nauroi pilke silmäkulmassa.

Tuoreimmat osastosta