Antti Lindtman ja Kaija-vaimo kertovat nyt perheensä suuresta päätöksestä – ”Suomi tarvitsee sinua” - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Antti Lindtman ja Kaija-vaimo kertovat nyt perheensä suuresta päätöksestä – ”Suomi tarvitsee sinua”

Pari vietti itsenäisyyspäivänä harvinaista iltaa yhdessä, sillä heidän pieni Sofie-tyttärensä oli hoidossa yön yli.

Pari vietti itsenäisyyspäivänä harvinaista iltaa yhdessä, sillä heidän pieni Sofie-tyttärensä oli hoidossa yön yli.

Julkaistu: 7.12.2019 15:25

Antti Lindtman paljasti Linnan juhlissa, että aikoo pitää arki-iltoja vapaana, vaikka hänestä tulisi seuraava pääministeri. Hän haluaa pyhittää aikaa myös Sofie-tyttärelleen.

Itsenäisyyspäivän viikko jää historiaan poikkeuksellisen poliittisen tilanteen vuoksi. Aiemmin viikolla pääministeri Antti Rinne jätti tasavallan presidentille eronpyyntönsä, jonka tämä hyväksyi.

Torstaina Sdp ilmoitti, että puolueen ehdokas Suomen seuraavaksi pääministeriksi ratkeaa sunnuntai-iltana. Paikasta mittelevät Antti Lindtman sekä puolueen varapuheenjohtaja, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin.

Perjantaina molemmat pääministeriehdokkaat juhlivat Linnan loisteessa ja nauttivat illasta kovan viikon päätteeksi.

Antti Lindtman kertoi, että hänen ja puoliso Kaija Stormbomin ilta sujui mainiosti, vaikka takana oli raskas ja poikkeuksellinen viikko.

– Olemme juhlimassa hyvillä mielin ja huilaamme samalla myös vähän, kun juhlistamme tätä upeaa maata.

– Kieltämättä tänä vuonna on ollut hyvin erilainen viikko tässä itsenäisyyspäivän alla. Mielestäni tunnelma on silti yhtä arvokas kuin yleensä, mutta tuohan se tietysti oman mausteensa iltaan, Lindtman pohti.

Stormbom oli valinnut Linnaan ylleen saman puvun, joka hänen päällään nähtiin siellä myös vuonna 2017. Puvun suunnittelija Katri Niskanen oli loihtinut kahden vuoden takaisesta pitsipuvusta kapealinjaisen, luunvalkoisen silkki-iltapuvun näyttävillä ja trendikkäillä puhvihihoilla.

Stormbomin yllä nähtiin valkea, Katri Niskasen suunnittelma iltapuku.

Stormbomin yllä nähtiin valkea, Katri Niskasen suunnittelma iltapuku.

Pari vietti perjantaina harvinaista iltaa yhdessä, sillä heidän pieni Sofie-tyttärensä oli hoidossa yön yli.

– Hän on Antin siskon luona oikein yökylässä ja saamme sitten hieman pidemmän aamun huomenna, Kaija Stormbom kertoi Linnan juhlahumussa.

Pariskunnalla ei silti ollut suunnitelmissa juhlia kovin pitkän kaavan mukaan, vaan nauttia lähinnä Linnan arvokkaasta tunnelmasta ja toistensa seurausta.

Lindtman ja Stormbom kertoivat keskustelleensa kotona kuluneen viikon aikana mahdollisesta pääministerin pestistä, sillä työ vaikuttaisi väistämättä myös perheen arkeen. Stormbom totesi, että hän tukee puolisoaan täysillä, mitä ikinä tapahtuukin.

– Meillä on koko pesue tukemassa Anttia. Jännitämme, että miten tässä käy, hän sanoi.

Lindtmanille on tärkeää, että hänellä riittää aikaa myös 2-vuotiaalle Sofielle ja puolisolle, vaikka hänestä tulisi Suomen seuraava pääministeri. Hän aikookin pyhittää aikaa perheelleen, oli tilanne mikä tahansa.

– Olen pohtinut niin, että jos saa luottamuksen meidän puoluevaltuutetuilta ja tulee valituksi tehtävään, niin aion pyhittää arki-iltoja myös Sofielle ja ajattelen, että kaikkien pitäisi tehdä niin. Tässä seuraan Paavo Lipposen esimerkkiä, hän sanoi.

Kaija Stormbom ja Antti Lindtman saapuivat Linnaan perjantai-iltana hyväntuulisina.

Kaija Stormbom ja Antti Lindtman saapuivat Linnaan perjantai-iltana hyväntuulisina.

Mikäli Lindtmanista tulisi pääministeri, olisi hänen perheellään edessä muutto virka-asunnolle Kesärantaan. Pari ei kuitenkaan ole ehtinyt vielä pohtia, millainen vaikutus sillä olisi heidän arkeensa, sillä he haluavat edetä askel kerrallaan.

– Kaikki on tapahtunut niin nopeasti, että kaikki ajatukset ovat vielä tulevassa sunnuntaissa eikä mitään muuta ole ehditty ajatella, Lindtman myönsi.

Stormbom kertoi IS:n suorassa lähetyksessä, että hän kokee Suomen tarvitsevan puolisoaan ja haluaa siksi tukea tätä.

– Mä jo ennen sitä sanoin Antille, että nyt sun Antti pitää mennä, sillä Suomi tarvitsee sinua, Kaija kertoo.

Myös Lindtman itse pohti tarkkaan, lähteekö pääministeriehdokkaaksi.

– Kyllähän siinä erittäin lyhyt aika jäi sitä pohtia. Päädyin siihen, että nyt tarvitaan luottamusta ja vakautta. En olisi lähtenyt, ellen olisi saanut täyttä tukea, Lindtman kertoo.

– On ollut hetkiä, jolloin tukea ja olkapäätä on tarvittu.

Pari viihtyi Linnassa muun muassa Alexander Stubbin ja tämän puolison Suzanne Innes-Stubbin kanssa.

Pari viihtyi Linnassa muun muassa Alexander Stubbin ja tämän puolison Suzanne Innes-Stubbin kanssa.

Tuoreimmat osastosta