Kansanedustajan Linnan-jatkoista tuli todellinen soppa – hävitti kotiavaimensa ja seikkaili keskellä yötä eduskunnassa - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Kansanedustajan Linnan-jatkoista tuli todellinen soppa – hävitti kotiavaimensa ja seikkaili keskellä yötä eduskunnassa

Kuvituskuva
Julkaistu: 7.12.2019 12:56

Kansanedustaja Saara-Sofia Sirénin ilta sai yllättävän käänteen, kun kotiavaimet olivat kadonneet jäljettömiin.

Kokoomusnaisten puheenjohtaja ja toisen kauden kansanedustaja Saara-Sofia Sirén, 33, juhli monien kollegoidensa tapaan itsenäisyyspäivää tasavallan presidentin juhlavastaanotolla perjantaina.

Linnan juhlien jälkeen Sirén ja hänen puolisonsa Sami Sirén suuntasivat muun juhlakansan mukana Linnan juhlien virallisille jatkoille Helsingin hotelli Kämpiin.

Pariskunta ei viihtynyt jatkoilla pitkään, mutta kotiinlähtö viivästyi, kun kaksikon takit olivat kadonneet jäljettömiin. Asiasta kertoi ensimmäisenä MTV. Sirén vahvisti asian Ilta-Sanomille lauantaina.

– Ne takit oli siinä naulakossa, siinä baarin vieressä aulassa. Ne oli sieltä hävinneet sitten. Ei me oltu kauaa siellä, oli aika rauhallinen meininki, Sirén kertoi Ilta-Sanomille.

– Ajateltiin, että mentäisiin ajoissa nukkumaan, mutta sitten ne oli kadonnut sieltä. En tiedä, oliko joku sitten ottanut vahingossa ne sieltä, hän pohti.

Harmikseen pariskunta joutui yöllä toteamaan, että myös kotiavaimet olivat kadonneet takkien mukana. Sirén oli nimittäin jättänyt omat avaimensa takkinsa taskuun.

– Siellä taskussa oli tosiaan kotiavaimet. Muutaman mutkan kautta päästiin lopulta kotiin, Sirén kertoi illan kulusta.

– Sitten me käytiin yöllä jopa eduskunnassa, kun mulla oli sellainen muistikuva, että olisin jättänyt vara-avaimet työhuoneeseen. Mutta en sitten ollutkaan.

Sirén on kokoomuksen toisen kauden kansanedustaja Varsinais-Suomen vaalipiiristä. Hän asuu perheensä kanssa pääosin Turussa, mutta työnsä vuoksi naisella on asunto myös Helsingissä. Sirén kertoikin, että jopa Turkuun lähtö keskellä yötä käväisi pariskunnan mielessä.

– Kyllä me jouduttiin sitäkin harkitsemaan, että jos me ei oltais päästy sisälle, niin olisi pitänyt lähteä Turkuun vielä, Sirén nauroi.

– Mutta selviteltiin asiaa huoltoyhtiön kautta ja he sitten lopulta päästi meidät sisään, hän kiitteli.

Myös hotelli Kämpin henkilökunnan avulias toiminta saa Siréniltä kiitosta. Nainen uskoo, että niin takit kuin kotiavaimetkin löytävät viikonlopun aikana takaisin oikeille omistajilleen. Lopulta vain kaksikon suunnitelma hyvistä yöunista kärsi yllättävän vastoinkäymisen vuoksi.

– Siinä meni just sen verran aikaa, kun me ajateltiin, että hyödynnetään mahdollisuus nukkua kunnon yöunet. Niin se meni sitten siinä, Sirén naurahti.

– Oli kyllä hauskat juhlat, eikä tämä mitenkään sitä varjostanut, hän vakuutti.

Saara-Sofia Sirén juhli puvussa, joka oli valmistettu työmatkalla lahjaksi saadusta kankaasta.

Saara-Sofia Sirén juhli puvussa, joka oli valmistettu työmatkalla lahjaksi saadusta kankaasta.

Saara-Sofia Sirén edusti Linnan juhlissa tänä vuonna puvussa, jonka teemana oli kehitysyhteistyö. Puku oli valmistettu kankaasta, jonka Sirén oli saanut lahjaksi Mosambikin parlamentin puhemieheltä Veronica Mocamolta. Puvun oli suunnitellut Saara Kuusjärvi.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta