Näyttelijä Tommi Korpela ylisti Linnassa vaimoaan Elina Knihtilää – erityisesti yksi asia herättää miehessä kunnioitusta - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Näyttelijä Tommi Korpela ylisti Linnassa vaimoaan Elina Knihtilää – erityisesti yksi asia herättää miehessä kunnioitusta

Julkaistu: 7.12.2019 8:57

Linnassa juhlinut näyttelijäpariskunta Tommi Korpela ja Elina Knihtilä ovat olleet yhdessä jo liki 30 vuotta.

Elokuva-alan superpari Elina Knihtilä ja Tommi Korpela ovat olleet yhdessä liki 30 vuotta, mutta heitä ei turhan usein nähdä edustamassa yhdessä julkisesti. Itsenäisyyspäivänä näyttävä pari juhli tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla. Knihtilä vangitsi katseita Katri Niskasen elegantissa muotiluomuksessa.

– Olen pitkään haaveillut siitä, että Katri tekisi minulle puvun. Olen todella iloinen, tässä on todella miellyttävä ja hyvä olla, tässä melkoisessa kuumuudessa, Knihtilä kiitteli.

Hyväntuulinen pariskunta kertoi aloittaneensa itsenäisyyspäivänsä kuitenkin melko arkisissa tunnelmissa.

– Aamulla siivoiltiin hirveästi kotona, mutta sitten päästiin juhlatunnelmaan kun alettiin valmistautua tähän iltaan, Korpela naureskeli.

–Pääsen tekemään keväällä erästä tv-sarjaa, mutta en uskalla vielä paljastaa enempää, Elina Knihtilä kertoi salaperäisenä.

–Pääsen tekemään keväällä erästä tv-sarjaa, mutta en uskalla vielä paljastaa enempää, Elina Knihtilä kertoi salaperäisenä.

Pariskunta elää tavallista arkea, vaikka ovatkin Suomen elokuvamaailman kärkinimiä. Knihtilän työt ovat pääasiassa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa, jossa hän toimii professorina.

– Pääsen tekemään keväällä erästä tv-sarjaa, mutta en uskalla vielä paljastaa enempää, Knihtilä kertoi salaperäisenä.

Elämä kahden näyttelijän suhteessa on Knihtilän ja Korpelan mukaan helppoa, sillä takana on niin monta vuosikymmentä yhteistä historiaa.

– Tässä on mennyt niin pitkä aika, niin en tiedä, miten se dynamiikka olisi jonkun toisen alan ihmisen kanssa. On hienoa, että voi jakaa niitä keskeisiä kysymyksiä. Näyttelijyys on kuitenkin itselle niin iso osa identiteettiä. On hienoa, että kotona on toinenkin joka ymmärtää sitä, Knihtilä muistuttaa.

Korpela harjoittelee tällä hetkellä ahkerasti Q-teatterissa Milja Sarkolan  ohjaamaa ja käsikirjoittamaa teatterinäytöstä Pääomani, jonka ensi-ilta on helmikuussa.

Korpela harjoittelee tällä hetkellä ahkerasti Q-teatterissa Milja Sarkolan ohjaamaa ja käsikirjoittamaa teatterinäytöstä Pääomani, jonka ensi-ilta on helmikuussa.

Korpela myhäilee, että hän katsoo suurella ylpeydellä vaimoaan valkokankaalla ja työn touhussa.

– Hän on niin hyvä, joten olen todella ylpeä. Professuuri teatterikorkeakoulussa, sitä kunnioitan suuresti. Ei minusta olisi semmoiseen. Olen todella ylpeä hänestä, Korpela innostuu kehumaan vaimonsa kuunnellessa jopa hieman yllättyneen näköisenä.

Pari on näytellyt myös yhdessä. Knihtilän mukaan siinä on etunsa.

– Ajattelen, että se on oikeastaan helpompaa. Tietää toisen tyylin ja tavat, hän perustelee.

Elina Knihtilä lumosi Katri Niskasen muotiluomuksessa.

Elina Knihtilä lumosi Katri Niskasen muotiluomuksessa.

Yhteistä taivalta on takana jo niin kauan, että sen kummemmin vuosipäiviä ei enää ole tullut vietettyä.

– Ei olla vietetty mitenkään viime vuosina. On ollut muita kiireitä, Knihtilä nauraa.

– Ehkä me siivotaan, niin kuin tänäkin aamuna, Korpela vitsailee pilke silmäkulmassaan.

Loppuillan suunnitelmat olivat kuitenkin selvillä, sillä pariskunta oli saanut poikkeuksellisen arvokkaan kutsun jatkoille.

– Meille tuli kutsu Helsingin kaupungin pormestarin jatkoille, niin varmaan ainakin siellä mennään käymään, Knihtilä kertoi.

Tuoreimmat osastosta