Presidentti Niinistön ja rouva Haukion lähisuku juhli Linnassa - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Presidentti Niinistön ja rouva Haukion lähisuku juhli Linnassa

Kuvituskuva
Julkaistu: 7.12.2019 6:54

Linnan juhliin osallistuivat presidenttiparin sisarukset ja rouva Jenni Haukion vanhemmat.

Linnan juhlien tv-katsojat saivat harvinaisen tilaisuuden nähdä presidenttiparin lähisukua. Kättelyjonossa oli presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion läheisiä.

Perheenjäsenet ovat aiemminkin osallistuneet Linnan juhliin, mutta he ovat pysytelleet syrjässä julkisuudelta.

Ensin kättelyjonossa nähtiin presidentin poika Nuutti Niinistö puolisonsa Saara Niinistön kanssa.

Nuutti Niinistön jälkeen presidenttiä kättelivät hänen veljensä emeritusprofessori Kari Niinistö ja rouva Eeva-Maija Niinistö.

Kari Niinistö.

Kari Niinistö.

Kari Niinistö on toiminut kasvatustieteiden professorina Turun yliopistossa. Hänen poikansa on vihreiden entinen puheenjohtaja, nykyinen Euroopan parlamentin jäsen Ville Niinistö.

Kari Niinistöä seurasivat kättelyjonossa presidentin siskot.

Ensin saapui Virve Partanen puolisonsa Juha Partasen kanssa. Heidän jälkeensä presidenttiä kättelivät Kirsi Saarnivaara ja hänen puolisonsa Veli-Pekka Saarnivaara.

Virve Partanen (etualalla) ja Kirsi Saarnivaara.

Virve Partanen (etualalla) ja Kirsi Saarnivaara.

Niinistöjen jälkeen presidenttiparia kättelivät rouva Jenni Haukion vanhemmat Teuvo Haukio ja Ritva Haukio. Heidän jälkeensä saapui Jenni Haukion veli Teemu Haukio puolisonsa Minna Haukion kanssa.

Teuvo ja Ritva Haukio.

Teuvo ja Ritva Haukio.

Myöhemmin Linnan juhlasaliin saapui presidentin veljenpoika Ville Niinistö. Niinistön tuli ensimmäistä kertaa juhliin uuden naisystävänsä Hennariikka Anderssonin kanssa.

Presidenttipari on pitänyt perheenjäseniä poissa julkisuudesta. Lähisukua on nähty seuraamassa virallisia tilaisuuksia, kuten presidentin virkaanastujaisia.

Ilta-Sanomat kertoi presidentti Niinistön vaalikampanjan yhteydessä, että Jenni Haukio on hyvin perhekeskeinen. Hänellä on läheiset välit vanhempiensa ja veljensä kanssa. Isä on entinen rautakauppias ja äiti sairaanhoitaja.

Rouva Jenni Haukion äiti Ritva Haukio tuli parrasvaloihin presidenttiparin Aaro-pojan syntymän yhteydessä. Kun Jenni Haukio kotiutui sairaalasta, häntä tukemassa oli oma äiti.

Jenni Haukion vanhemmat asuvat Porissa, jossa Aaro on vieraillut useaan kertaan. Kun presidenttipari avasi viime vuoden heinäkuussa Porin asuntomessut, Aaro oli hoidossa isovanhemmillaan. Isovanhemmat hoitivat Aaroa myös presidenttiparin isännöidessä edellistä itsenäisyyspäivän vastaanottoa.

Jenni Haukio veli Teemu Haukio kertoi vuonna 2016 Satakunnan Kansassa, että hän on ollut useita kertoja Linnan juhlissa.

– Ensimmäisellä kerralla kaikki oli uutta ja juhla jännitti enemmän kuin tänä päivänä. Aina täällä on ollut todella mukava ja rento tunnelma, Teemu Haukio luonnehti.

Teemu ja Minna Haukio asuvat Porissa. Perheessä on kolme lasta.

Presidentti Sauli Niinistön lanko Veli-Pekka Saarnivaara on tullut tunnetuksi teknologiapiireissä. Hän on teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekesin pääjohtajana. Hän jäi virasta eläkkeelle vuonna 2012.

Saarnivaara on myös perhekeskeinen ihminen. Hänet valittiin vuonna 2008 Vuoden Isovanhemmaksi.

Tuoreimmat osastosta