Sebastian Tynkkynen edusti Linnassa kansallispuvussa – kuvasi hallituskriisiä ”pelleilyksi”

Keski-Pohjanmaan kansallispukuun kuuluu olennaisena osana myös helavyössä roikkuva puukko. Tynkkysen puukko ei ole aito.

Sebastian Tynkkynen (ps.) ja Alan Da Silva osallistuivat ensimmäistä kertaa Linnan juhliin.

7.12.2019 0:40

Perussuomalaisten ensimmäisen kauden kansanedustaja Sebastian Tynkkynen juhlisti itsenäisyyspäivää Linnan juhlissa puolisonsa Alan Da Silvan kanssa. Tynkkynen kertoi suhteesta sosiaalisessa mediassa keväällä 2018.

Tynkkysen osallistuminen Linnan juhliin ei ollut varmaa kutsusta huolimatta, sillä kansanedustaja pyysi marraskuussa Facebook-seuraajiaan päättämään, osallistuuko hän juhliin ollenkaan.

Ilta-Sanomien haastattelussa Tynkkynen vaikutti kuitenkin tyytyväiseltä siihen, että päätti osallistua juhliin. Hän kuvaili juhlien tunnelmaa tiiviiksi.

– Ensikertalaisena, kun kaikki oli uutta niin silmät vain pyörivät päässä ensimmäiset pari tuntia. Sitten se olikin yhtäkkiä kaikki ohi. Samaten kuin matolle meneminen. Kaikki tapahtui niin nopeasti.

– Hirveän erilaista kuin kotisohvalta, josta olen pienestä pitäen katsonut juhlia, Tynkkynen tiivisti.

Sebastian Tynkkynen (ps.) oli pukeutunut Keski-Pohjanmaan kansallispukuun. Poikaystävä Alan Da Silva luotti perinteisempään frakkiin.

Kansanedustajan puoliso Alan Da Silva turvautui perinteiseen frakkiin, mutta Tynkkysen yllä nähtiin näyttävä Keski-Pohjanmaan miesten kansallispuku. Hän kertoo haastattelussa, että puvun löytäminen ei ollut helppoa.

– Sai metsästää kyllä monesta eri kansallispukuvuokraamosta ja lopulta sopiva löytyi Suomen Kansantanssin Ystäviltä. Olen kotoisin Lohtajalta, niin halusin, että pukukin olisi todella juuriltaan, Tynkkynen kertoo.

Keski-Pohjanmaan kansallispuvussa on poikkiraitainen kangasliivi ja tummansiniset housut ja takki sekä musta huopahattu. Pukuun kuuluu olennaisena osana myös lanteille sidottuun helavyöhön ripustettava puukko.

Tynkkysen lanteilla riippunut puukko ei kuitenkaan ole aito.

– Puukko on lanteilla, ei ole tietenkään aito, vaan tekopuukko, koska Linnaan ei voi ottaa mitään teräaseita, kansanedustaja selvensi.

Menneen viikon tapahtumia Tynkkynen kommentoi tiukasti. Pääministeri Antti Rinteen tiistaiseen eroon päättyneen hallituskriisin lisäksi perussuomalaiset haluavat tarkastella tarkemmin myös ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toimia.

– Varmaan gallupit sen kertovat, että suomalaiset eivät ole kovin tyytyväisiä siihen, että annetaan väärää tietoa kansalaisille siitä, mitä on tapahtumassa.

Perussuomalaiset aikoo jättää välikysymyksen, jos Haavisto jatkaa ulkoministerinä tulevassa hallituksessa.

– Voisin sanoa vielä rumemmin sanoin, miten paljon minua ärsyttää. Mä olen uusi kansanedustaja ja mä en ole tottunut tällaiseen pelleilyyn, Tynkkynen sivalsi.

Itsenäisyyspäivän viettäjille Tynkkynen lähetti seuraavanlaisia terveisiä:

– Muistakaa, että mikään, mikä meidän ympärillä on, ei ole tullut ilmaiseksi, vaan siitä on maksettu aivan älyttömän kalliisti ja annetaan sille arvo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?