Hän on Linnan juhlien kuningatar! Täysin tuntematon kaunotar kahmaisi valtavan äänisaaliin: ”Heti kun laitoin tämän ylleni...”

Kullanhohtoisella juhlaeleganssillaan lumonnut Janniina Alho saapui Linnaan salibandytähti Nico Salon avecina.

7.12.2019 0:05

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla punaisella matolla nähtiin tänäkin vuonna toinen toistaan erikoisempia ja lumoavampia juhlapukuja. Juhlien teemana oli tänä vuonna tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu, joka välittyi myös pukuihin.

Kun tuntien kättelyjono ja pukuloisto oli ohi, Ilta-Sanomien lukijat saivat äänestää juhlien kuningatarta.

Äänestyksessä annettiin illan aikana huikeat 75 000 ääntä, jotka nostivat ennalta suurelle yleisölle tuntemattoman kaunottaren voittoon.

21 prosentin äänisaaliilla kruunaamattoman kuningattaren tittelin vei tänä vuonna Janniina Alho. Kihlattunsa, salibandytähti Nico Salon avecina Linnan juhliin saapunut Alho kiinnitti juhlaeleganssillaan niin muiden vieraiden, kuvaajien kuin tv-yleisönkin katseet.

Salo, 25, oli vuosi sitten MM-kultaa voittaneen Suomen joukkueen kapteeni. Urheilijoiden puolisoiden teemaväriä mukaillen Alho oli pukenut ylleen tyköistuvan kullanhohtoisen puvun, jota koristivat kaulasta helmaan kauniit kirjailut. Suoranaiseen salamavalojen kylpyyn päässyt asu oli selästä avoin ja siinä oli näyttävä laahus.

– Heti kun laitoin tämän ylleni, tuli sellainen olo, että tämä huusi nimeäni, wellness-liiketaloutta opiskeleva Alho kertoo IS:lle puvustaan.

– Olen ylpeä, että saan kantaa tätä pukua.

Alho oli yhdistänyt veistokselliseen luomukseensa niin ikään kultaiset korvakorut, pikkulaukun ja korkokengät. Hiuksensa hän oli kietaissut klassiselle niskanutturalle.

Toiseksi eniten suosiota äänestyksessä keräsi Huuhkajakapteeni Tim Sparvin tyttöystävä Jitka Novackova, joka kahmaisi 16 prosenttia äänistä. Tsekkiläinen Novackova on kotimaassaan tunnettu kaunotar. Hänet on kruunattu Miss Tshekiksi vuonna 2011.

Ammattimallina työskentelevä Novackova oli pukeutunut Linnaan ruusukuvioituun kirjavaan iltapukuun, jossa oli koko illan näyttävin laahus. Vaaleat hiuksensa kaunotar oli jättänyt rennosti auki. Novackova kertoi IS:lle puvun olevan tshekkiläisen suunnittelijan valmistama.

– Näin sen, ja totesin, että tämä se on. En epäröinyt hetkeäkään, minun oli saatava se, Novackova hehkutti.

Muotiasiantuntija Mirva Saukkola korosti puvun huikeaa kultabrokadia. Kuosiin kudotut, kalliit kankaat ovat näyttäviä painettujen tai yksiväristen sijaan. Sen sijaan puvun spagettiolkainten sopivuus riippuu asiantuntijoiden mukaan kantajasta.

– Todella näyttävä ja rohkea valinta, mutta silti tilaisuuteen täysin sopiva, muotiasiantuntija Lotta Luolamo ihasteli.

Kolmanneksi äänestyksessä kipusi poikkeuksetta joka vuosi siinä menestyvä rouva Jenni Haukio. Ylivoimaisesti illan kuvatuin kaunotar keräsi ääniä 12 prosentin verran.

Tasavallan presidentin puoliso uusiokäytti hänen yllään Linnan juhlissa jo vuonna 2015 nähtyä pukua, jonka on suunnitellut Haukion luottosuunnittelija Sari Nordström ja ommellut Karina Vainio. Puku on fuksianpunaista Shangtung-silkkiä ja käsin helmikirjailtua pitsiä.

Pukua kuitenkin modifioitiin hieman uusiokäyttöä varten: sen herkin kirjailuin koristeltuun yläosaan oltiin tehty läpikuultavat pitsihihat.

Haukio yhdisti asuun Kalevalan Kaikuja-sarjan kaulakorun ja korvakorut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?