Verisyövän sairastanut Vuokko Väyrynen Linnassa Paavo Väyrysen kanssa – koskettava kuva yhteisestä tanssista - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Verisyövän sairastanut Vuokko Väyrynen Linnassa Paavo Väyrysen kanssa – koskettava kuva yhteisestä tanssista

Paavo ja Vuokko Väyrynen nähtiin Linnassa hymyilevinä.

Paavo ja Vuokko Väyrynen nähtiin Linnassa hymyilevinä.

Julkaistu: 6.12.2019 23:58

Vuokko Väyrynen sai runsas vuosi sitten tietää sairastuneensa myelooma-nimiseen verisyöpään.

Pitkän uran politiikassa tehnyt ja viime kevään vaaleissa eduskunnasta pudonnut Paavo Väyrynen saapui Linnan juhliin yhdessä puolisonsa Vuokko Väyrysen kanssa.

Vuokko Väyrynen sai runsas vuosi sitten tietää sairastuneensa myelooma-nimiseen verisyöpään. Verisyöpä oli ehtinyt edetä pitkälle.

Sairauden toteamisen jälkeen Väyrysille kerrottiin, ettei Vuokko korkean ikänsä vuoksi päässyt kantasoluhoitoihin. Alkuvuodesta käytäntö kantasoluhoitojen suhteen kuitenkin muuttui ja hoidot saatiinkin aloitettua.

Tämän vuoden marraskuussa Paavo Väyrynen kertoi, että pariskunta oli saanut hyviä uutisia: kantasoluhoidot Vuokon verisyöpään olivat tehonneet.

Tänään Linnassa pariskunta nähtiin hymyilevänä ja myös tanssimassa yhdessä.

Vuokko ja Paavo Väyrynen tanssivat Linnan juhlissa.

Vuokko ja Paavo Väyrynen tanssivat Linnan juhlissa.

– Luuydinnäytteessä ei ollut lainkaan syöpäsoluja. Kuntoutuminen jatkuu edelleen, mutta nyt meillä on näköpiirissä runsaasti hyviä yhteisiä elinvuosia, Väyrynen kertoi vaimonsa toipumisesta marraskuussa blogissaan.

Paavo Väyrynen kertoi tänä syksynä, että sairaus on ollut ”kaiken kaikkiaan rankka”. Hän sanoi, että kantasolujen palautus oli myelooman pahin vaihe. Sen jälkeen alkoi kuntoutuminen, jonka aikana Väyrynen toimi myös vaimonsa omaishoitajana.

Pariskunta on ollut yhdessä yli 50 vuotta.

Kuvituskuva

Tuoreimmat osastosta