Antti Lindtman ja Kaija-puoliso edustivat yhdessä Linnan juhlissa – näin hallituskriisi näkyi parin arjessa: ”Tukea ja olkapäätä on tarvittu” - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Antti Lindtman ja Kaija-puoliso edustivat yhdessä Linnan juhlissa – näin hallituskriisi näkyi parin arjessa: ”Tukea ja olkapäätä on tarvittu”

Julkaistu: 6.12.2019 23:45

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman tervehti presidenttiparia puolisonsa Kaija Stormbomin kanssa.

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman saapui Linnan juhliin yhdessä Kaija-puolisonsa kanssa. Pariskunta saapui tervehtimään presidenttiparia illan ensimmäisessä kättelyssä.

Kaija Storbom oli valinnut ylleen saman puvun, joka hänen päällään nähtiin Linnan juhlissa myös vuonna 2017. Puvun suunnittelija Katri Niskanen oli loihtinut kahden vuoden takaisesta pitsipuvusta kapealinjaisen luunvalkoisen silkki-iltapuvun näyttävillä ja trendikkäillä puhvihihoilla.

Tältä Katri Niskasen Storbomille suunnittelema iltapuku näytti vuonna 2017.

Tältä Katri Niskasen Storbomille suunnittelema iltapuku näytti vuonna 2017.

Lindtman, 37, ja Storbom, 54, ovat olleet yhdessä jo vuodesta 2005 alkaen. Naimisiin pariskunta meni vuonna 2011 ja noin vuosi sitten parin onni täydentyi Sofie-tyttärellä. Lindtman ja Storbom ovat vuosien varrella puhuneet julkisuudessa avoimesti ikäerostaan sekä vaikeuksistaan saada lasta.

Lindtman on Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja kolmannen kauden kansanedustaja. Lindtman on julkisuudessa ilmaissut kiinnostuksestaan pääministerin tehtävää kohtaan. Sdp valitsee parhaillaan ehdokasta Suomen seuraavaksi pääministeriksi alkuviikosta tehtävästä eronneen Antti Rinteen tilalle.

Lindtman kertoo IS:n suorassa lähetyksessä, että hänen täytyy vielä sulatella menneen viikon tapahtumia, ennen kuin hän voi antaa siitä minkäänlaista arviota.

– Tänään ollaan erittäin hyvissä tunnelmissa ja levollisin tunnelmin juhlitaan 102-vuotiasta itsenäistä Suomea. Vaikka kuinka olisi viikko kiireinen.

Rinne toimitti sekä oman että hallituksen eropyynnön tasavallan presidentti Niinistölle tämän viikon tiistaina. Hallitus jatkaa toistaiseksi toimitusministeriönä.

Antti Lindtmanin ja Kaijan mukaan myös kotona on käyty keskustelua viime aikaisista politiikan tapahtumista.

Antti Lindtmanin ja Kaijan mukaan myös kotona on käyty keskustelua viime aikaisista politiikan tapahtumista.

Sdp ilmoitti tämän viikon torstaina, että puolueen ehdokas Suomen seuraavaksi pääministeriksi ratkeaa sunnuntai-iltana. Paikasta mittelevät Lindtman sekä puolueen varapuheenjohtaja, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin.

Samalla tehdään päätös hallitustunnustelijasta. Tähän tehtävään Sdp:n puoluehallitus on esittänyt tällä viikolla pääministerin tehtävästä eronnutta Antti Rinnettä, joka on myös puolueen puheenjohtaja.

Lindtman ja Kaija-puoliso kommentoi viimeisen viikon tapahtumia IS:n suorassa lähetyksessä Linnan juhlista.

– Tarvitsee vähän aikaa eteenpäin, että voi ottaa perspektiiviä ja sulatella tapahtunutta. On ollut poikkeuksellinen viikko, Lindtman kertoo.

– Suomi on maa, josta voimme olla ylpeitä. Tekee myös ihan hyvää tällainen vapaa ilta.

Myös Kaija on saanut huomata viime päivien paineen.

– On ollut melkoisen kiireinen viikko, mutta yöt hän on kyllä kotona käynyt, sillä patjaan on tullut sellainen monttu, Kaija vitsailee.

Pääministeriehdokkaaksi lähtemisestä on Kaijan mukaan keskusteltu myös kotona.

– Mä jo ennen sitä sanoin Antille, että nyt sun Antti pitää mennä, sillä Suomi tarvitsee sinua, Kaija kertoo.

Myös Lindtman itse pohti tarkkaan, lähteekö pääministeriehdokkaaksi.

– Kyllähän siinä erittäin lyhyt aika jäi sitä pohtia. Päädyin siihen, että nyt tarvitaan luottamusta ja vakautta. En olisi lähtenyt, ellen olisi saanut täyttä tukea, Lindtman kertoo.

– On ollut hetkiä, jolloin tukea ja olkapäätä on tarvittu.

Antti Lidntman ja Kaisa Linnan juhlissa.

Antti Lidntman ja Kaisa Linnan juhlissa.

Epävarmuus ja epävakaus eivät Lindtmanin mukaan ole vain kotimainen ilmiö.

Tämä on ilmiö, joka ei ole ainoastaan Suomessa. Siitä on maailmalla erilaisia ilmentymiä, mutta uskon, että Suomessa nyt kansalaiset odottavat, että Suomi-laiva saadaan vakautettua. Yhteistyökyvyllä saadaan lisää luottamusta.

Tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu ovat Lindtmanin mielestä tärkeitä teemoja.

– Se, että tietoa käytetään oikein on inhimillisen kanssakäymisen perusta ja siten yksi osa itsenäisyyttä, Lindtman sanoo.

– Itse ajattelen niin, että parhaat ratkaisut syntyvät paitsi oikeaan tietoon perustuen, myös rakentavan keskustelun kautta, mieluummin kuin ääripäiden kautta.

Tuoreimmat osastosta