Harri Moisio saapui Linnan juhliin sinkkuna: ”En ole kauheasti mitään parisuhteita kokeillut” - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Harri Moisio saapui Linnan juhliin sinkkuna: ”En ole kauheasti mitään parisuhteita kokeillut”

Julkaistu: 6.12.2019 23:24

Pitkän linjan radiojuontaja Harri Moisio yllättyi saadessaan kutsun Linnan juhliin.

Radiojuontajalla ja media-alan ammattilaisella Harri Moisiolla on edessään ainutlaatuinen perjantai, sillä mies nauttii tänä vuonna itsenäisyyspäivästä tasavallan presidentin juhlavastaanotolla. Mies saapui kättelemään presidenttiparia tummaan pukuun pukeutuneena.

Moisio edusti Linnassa yksin ilman seuralaista.

Linnan juhlien tunnelma on Moision mukaan juhlava.

Harri Moisio viihtyy sinkkuna.

Harri Moisio viihtyy sinkkuna.

– Kyllähän tää hienolta vaikuttaa. Vähän ehkä pienemmät puitteet kuin miltä televisiossa vaikuttaa, mutta sen olin kuullut jo etukäteen, että paikka on todellisuudessa pienemmän oloinen, Moisio sanoo.

Presidenttiparin kättelytilanne oli jännittävä hetki myös Moisiolle.

– Toivotin hyvää itsenäisyyspäivää. Luin kyllä netistä, että presidentti toivoo, että sanotaan oma nimi ja paikkakunta, mutta en saanut siinä sanottua, Moisio kertoo.

Moision uralla on ollut monia kohokohtia, joista hän muistelee erityisesti muutamaa.

Harri Moisio on juonsi Ilta-Sanomien Linnan juhlien studiolähetystä 2016. Nyt mies pääsi itse nauttimaan Linnan juhlahumusta.

Harri Moisio on juonsi Ilta-Sanomien Linnan juhlien studiolähetystä 2016. Nyt mies pääsi itse nauttimaan Linnan juhlahumusta.

– Olen haastatellut aikanaan presidenttiä ja Mauno Koivistonkin ehdin tavata. Kyllä se on Turun Palloseuran mestaruus vuonna 2000 olisi se, jonka pääsin juontamaan. Se nyt tulee tähän hetkeen mieleen, kun täällä näkyy paljon jääkiekkoilijoita, Moisio sanoo.

Illan isäntä presidentti Niinistö kävi ennen viimeisimpiä presidentinvaaleja Moision haastateltavana Radio Rockilla.

2018 alkuvuodesta meillä kävi Radio Rockilla kaikki ehdokkaat. Onhan se sillä tavalla poikkeuksellista, että tulee turvamiehiä tarkistamaan tiloja ja presidentti ei liiku koskaan yksin, vaikka totta kai häntä kohdellaan muuten kuin ketä tahansa ehdokasta, Moisio muistelee.

Tällä hetkellä Moisio nähdään Temptation Island Suomi Extra -ohjelmassa analysoimassa ohjelmaan osallistuneiden parien tilannetta. Ohjelman vuoksi Moisio on saanut lisänimen ”analyysisetä”.

– En tiedän kuka sen on alun perin keksinyt, mutta kyllä mä olen analyysisetä. Tykkään tehdä viihdettä ja tykkään tehdä kaikki asioita suurella ylpeydellä. Otan ilolla termin vastaan. Se on hauskaa vastapainoa radiotyölle, Moisio nauraa.

Linnanjuhlista ei Moisiolta ihan Temptation Island -ohjelman kaltaisia analyysejä irtoa.

– Täällä mun käsityksen mukaan nää linnajuhlat ei oo välttämä se paikka, missä kaikki altistuvat suurille parisuhdepoliittisille houkutuksille. Täällä on upeita pareja ja kauniita pukuja. Edustan vähemmistöä, eli sinkkukaartia.

Ja sinkkuna mies vakuuttaakin viihtyvänsä oikein hyvin.

– Kyllä, mä hyvin olen sinkkuna viihtynyt. Se on se normaali olotila. En ole kauheasti kokeillut mitään parisuhteita. Viihdyn näin oikein hyvin. Tokko sitä nyt enää sitten tottuisikaan mihinkään, Moisio toteaa.

Juhlaillalta Moisio odottaa paljon.

Harri Moisio nähdään tällä hetkellä Temptation Island Suomi -ohjelmassa analysoimassa ohjelmaan osallistuneiden pariskuntien tilannetta.

Harri Moisio nähdään tällä hetkellä Temptation Island Suomi -ohjelmassa analysoimassa ohjelmaan osallistuneiden pariskuntien tilannetta.

– Täällä täytyy maistaa Linnan boolia ja kakkua ja kaikkea mahdollista. Tanssimaan täytyy myös ehdottomasti päästä. Tulee melkein kiire, että ehtii tehdä kaiken, minkä haluaisi, Moisio sanoo.

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto täyttyy tänä vuonna ihmisistä, jotka ovat ansioituneet yhteiskunnallisen keskustelun edistämisessä ja luotettavan tiedon välittämisessä. Moisio on tehnyt pitkän uran media-alalla ja juontaa tällä hetkellä Radio Rockin Korporaatiota yhdessä Kim Sainion kanssa.

Moisio kertoi IS:lle saaneensa kutsun todennäköisesti vuosien radiotyön seurauksena. Moisio kertoo Presidentti Sauli Niinistön vierailleen Radio Rockin lähetyksissä useampaan otteeseen vuosien varrella.

– Mutta tämä on varmasti monen asian summa. Toki haluaisin ajatella, että presidentti on suuri Radio Rockin ystävä, Moisio naurahti kutsun saatuaan.

Miehen ura alkoi jo vuonna 1990, ja hän on ollut usein ehdolla vuoden radiojuontajaksi. Hän on tehnyt urallaan monenlaista, kuten selostanut TPS:n jääkiekko-otteluja ja tehnyt pienet roolisuoritukset elokuvissa Teit meistä kauniin (2006) ja Valmentaja (2018).

Vuosina 2018 ja 2019 Moisio on toiminut Temptation Island Suomi Extran kommentaattorina. Terävistä pohdinnoistaan tunnettu Moisio onkin saanut lempinimekseen ”analyysisetä”.

Tuoreimmat osastosta