Pääministeriehdokas Sanna Marin asteli Linnaan hillityssä punaisessa asussa – ”Haluan muuttaa maailmaa” - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Pääministeriehdokas Sanna Marin asteli Linnaan hillityssä punaisessa asussa – ”Haluan muuttaa maailmaa”

Julkaistu: 6.12.2019 22:36

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin saapui kättelemään presidenttiparia yhdessä puolisonsa Markus Räikkösen kanssa.

Sdp:n varapuheenjohtaja, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin saapui Linnan juhliin yhdessä puolisonsa Markus Räikkösen kanssa. Pariskunta asteli presidentinlinnaan pääsisäänkäynnistä yhdessä muiden ministereiden kanssa.

Marin, 34, oli pukeutunut hillittyyn punaiseen iltapukuun. Vuosi sitten Marin edusti Linnassa kierrätyspuvussa. Marin oli tuolloin valinnut ylleen helmenvalkoisen, kauniisti laskeutuvan silkkisatiinista tehdyn puvun. Luomus on vaatesuunnittelija Anni Ruuthin käsialaa.

Marin paljasti tuolloin, että aikoo käyttää kyseistä pukua tulevaisuudessa myös hääpukunaan. Marin ja Räikkönen ovat pitäneet yhtä jo vuodesta vuodesta 2004 asti, ja parilla on reilun vajaan kahden vuoden ikäinen Emma-tytär.

Pääministeriehdokas Sanna Marin (sd) oli valinnut ylleen tyylikkään punaisen iltapuvun.

Pääministeriehdokas Sanna Marin (sd) oli valinnut ylleen tyylikkään punaisen iltapuvun.

Toisen kauden kansanedustaja Marinista on julkisuudessa kaavailtu seuraavaa pääministeriä alkuviikosta eronneen Antti Rinteen tilalle. Rinne toimitti sekä oman että hallituksen eropyynnön tasavallan presidentti Niinistölle tämän viikon tiistaina. Hallitus jatkaa toistaiseksi toimitusministeriönä.

– Tietenkin tämä tilanne on erittäin valitettava. Me kaikki olemme edelleen hiukan järkyttyneitä tapahtuneesta. Pitää kuitenkin pystyä katsomaan eteenpäin, Marin kommentoi kuluneen viikon tapahtumia ISTV:n haastattelussa.

Marin on julkisuudessa ilmoittanut olevansa valmis pääministeriksi. Marin toimi pääministeri Rinteen sijaisena tämän sairausloman ajan viime keväänä ennen huhtikuussa käytyjä eduskuntavaaleja.

Sdp ilmoitti tämän viikon torstaina, että puolueen ehdokas Suomen seuraavaksi pääministeriksi ratkeaa sunnuntai-iltana. Paikasta mittelevät Marin sekä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

Marin kertoo vastaanoton hänen pääministeriehdokkuudestaan olleen todella lämmin ja innostunut.

– Olen todella kiitollinen siitä, kuinka paljon olen saanut ihmisiltä yhteydenottoja ja tuen osoituksia. Tuntuu, että kaiken tämän vaikeuden keskellä on tästä jotain hyvääkin seurannut, Marin sanoo.

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd) saapui kättelemään presidenttiparia yhdessä muiden ministerien kanssa. Perässä seuraa hänen puolisonsa Markus Räikkönen.

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd) saapui kättelemään presidenttiparia yhdessä muiden ministerien kanssa. Perässä seuraa hänen puolisonsa Markus Räikkönen.

Linnan juhlien teemana on tänä vuonna tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu. Marinin mukaan jokainen politiikassa toimivista henkilöistä joutuu sietämään itsestään kovaa ja kärjistävää keskustelua.

– Siitä ei kannata välittää. Kannattaa keskittyä niihin asioihin, joiden vuoksi on lähtenyt mukaan. Jos ajattelisi vain itseänsä, ei kukaan tätä työtä jaksaisi. Isompi aate ja tarkoitus vie meitä eteenpäin, Marin sanoo.

Marin kertoo lähteneensä pääministeriehdokkaaksi, koska haluaa muuttaa ja parantaa maailmaa.

– Minut tekee onnelliseksi se, että saan tehdä työtä tasa-arvoisemman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan eteen. Uskon, että vaikka pääministerin tehtävä on haastava, siinä on suuria mahdollisuuksia. Sen takia olen lähtenyt tähän.

Hallitustunnustelijaksi Sdp nimitti aiemmin tällä viikolla juuri pääministerin tehtävästä eronneen Antti Rinteen, joka toimii edelleen puolueen puheenjohtajana. Uusi hallitus on tarkoitus muodostaa ensi viikolla.

Tuoreimmat osastosta