Gunnar Yliharju, 79, sai kutsun Linnan juhliin epätyypillisellä tavalla – kertoo nyt, mitä presidentti sanoi hänelle kättelyjonossa - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Gunnar Yliharju, 79, sai kutsun Linnan juhliin epätyypillisellä tavalla – kertoo nyt, mitä presidentti sanoi hänelle kättelyjonossa

Julkaistu: 6.12.2019 22:24

Presidentti Niinistö sujautti Linnan juhlien kutsun Gunnar Yliharjulle historiallisen jalkapallo-ottelun päätteeksi.

Suomen jalkapallomaajoukkueen pitkäaikainen huoltaja Gunnar Yliharju juhli tänään Suomen itsenäisyyspäivää Tasavallan presidentin juhlavastaanotolla. Yliharju, 79, sai kutsun Linnan juhliin ikimuistoisella tavalla.

Presidentti Niinistö nimittäin sujautti miehelle kutsun Töölön jalkapallostadionilla vain hetki sen jälkeen, kun Suomi oli voittanut Liechtensteinin maalein 3-0 15. marraskuuta.

Voitto varmisti sen, että Huuhkajat pelaa ensi kesänä ensimmäistä kertaa jalkapallon EM-kilpailuissa.

– Onhan tämä ihan uskomatonta, että nyt se on totta. Silloin kun sain sen kutsun, niin sanoin hänelle, että eikö me voitaisi puhua vain puhua tätä asiaa, hyväntuulinen Yliharju muisteli hetkeä Ilta-Sanomille.

– Se oli niin uskomaton lahja. Ensi vuonna täytän 80, niin mulle ei nyt tarvi pitää juhlia. Ne on kaikki juhlat tänään, vähän etukäteen. Mutta nyt täytyy pitää rytmi niin, että elän sinne asti, mies naurahti.

Gunnar Yliharju ja Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva viihtyivät juhlahumussa yhdessä.

Gunnar Yliharju ja Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva viihtyivät juhlahumussa yhdessä.

Tarkkasilmäiset television katsojat huomasivat Linnan juhlien kättelyä seuratessaan, että Yliharju jäi keskustelemaan Niinistön kanssa kättelyn lomassa pidemmäksikin aikaa.

Yliharju paljastaa, että he tuntevat presidentti Niinistön kanssa jo niiltä ajoilta, kun Niinistö toimi Palloliiton puheenjohtajana vuosia sitten. Kaksikolla on takanaan lukuisia yhteisiä reissuja, mutta erityisesti presidentin mieleen oli jäänyt matka Moldovaan.

– Hän halusi kertoa tuossa tervehdellessä sen, että se oli jäänyt hänelle mieleen, iloitsi Yliharju.

Gunnar viihtyi Linnassa muun muassa maajoukkuekapteeni Tim Sparvin ja tämän Jitka-puolison kanssa.

Gunnar viihtyi Linnassa muun muassa maajoukkuekapteeni Tim Sparvin ja tämän Jitka-puolison kanssa.

Mies painotti, ettei suinkaan tieten tahtoen jäänyt keskustelemaan presidentin kanssa pidemmäksi toviksi. Hän totesi yllättyneensä itsekin siitä, että presidentti Niinistö halusi keskustella hänen kanssaan hieman tavallista pidempään.

– Yllättävän pitkään, kun tietää että alku täällä on kiirettä kaikki. En olisi halunnut pitkittää sitä kun koen, että jotkut jää siihen vaan näyttääkseen maailmalle, että tuntee hänet, Yliharju selitti..

– Mutta jos tasavallan presidentti haluaa keskustella, niin kyllä nöyränä pitää olla. Ei sitä tapahdu montaa kertaa, hän lisäsi.

Tuoreimmat osastosta