Marko ”Mörkö” Anttila aloitti itsenäisyyspäivän vieton katsomalla Tuntemattoman sotilaan: ”Perussettiä” - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Marko ”Mörkö” Anttila aloitti itsenäisyyspäivän vieton katsomalla Tuntemattoman sotilaan: ”Perussettiä”

Julkaistu: 6.12.2019 20:20

Kultaleijona Marko ”Mörkö” Anttila juhlii tasavallan presidentin juhlavastaanotolla yhdessä Heidi-puolisonsa kanssa.

Leijonat jääkiekon MM-kultaan viime keväänä johdattanut Marko ”Mörkö” Anttila saapui Linnan juhliin yhdessä puolisonsa Heidi Anttilan kanssa.

Kiekkoleijonan itsenäisyyspäivä oli kulunut perinteisissä merkeissä.

– Tuntematon sotilas katsottiin aamulla, perussetti, jääkiekon MM-kullan takuumies paljasti.

Anttilalla, kuten monella kiekkoilijalla on takanaan huikea vuosi.

– Tulee sitä väkisinkin muisteltua. Sen takia ollaan nyt täällä. Kiireinen kausi on kesken, joten on hieno tavata kundeja ja muistella vähän menneitä, Anttila pohti illan kulkua.

Heidi-vaimo kertoo, että Mörkö-huuma ei ole haitannut perheen arkea.

– Iloisin mielin sitä on tullut seurattua. Kivaa, että jääkiekko saa näin paljon huomiota. Onneksi se Mörkö-juttu on jo loppunut, mutta jos joku on saanut siitä iloa, niin eihän se haittaa, Heisi nauroi.

Fanikokemuksia on vuoden aikana kertynyt paljon.

– Ihan kivaa on ollut, että lähestytään. Varsinkin lapset tulevat paljon juttelemaan ja heidän kanssaan on ollut kivaa olla tekemisissä.

Pariskunnan tytär on vielä niin pieni, ettei hahmota isänsä ympärillä käyvää kuhinaa.

– Tytär ei tiedä että isi on kuuluisa. Toivottavasti hän näki tuon kävelyn ja sen, etten kompuroinut, Anttila naureskeli.

Pitkällä miehellä ei ollut suuria vaikeuksia hommata juhla-asua.

– Hyvin hoitui valmistelut. Liitto auttoi puvun hommaamisessa ja se lämmitti mieltä.

Iltaa pariskunta aikoo viettää ainakin tanssilattialla.

– Se on näyttänyt hyvältä telkkarista, niin katsotaan miten valssi sujuu, ”Mörkö” lupaili.

Kuvituskuva

34-vuotias Anttila nousi viime kevään jääkiekon MM-kisoissa suorastaan kansallissankariksi. Jykevästä kapteenista muodostui suomalaisille Bratislavassa pelatun turnauksen symboli.

”Mörkö-Marko” kirvoitti kisahuuman aikana oman kappaleen ja valtavan määrän erilaisia fanituotteita aina mukeista limonadiin ja postimerkeistä ja pehmoleluihin. Jääkiekkotähden laukomat maalit puolestaan jäivät elämään kansan suuhun hokemalla ”Löikö Mörkö sisään?”.

Näin Marko Anttila tuuletti maailmanmestaruutta Suomen kaadettua Kanadan 3–1 jääkiekon MM-finaalissa viime keväänä.

Näin Marko Anttila tuuletti maailmanmestaruutta Suomen kaadettua Kanadan 3–1 jääkiekon MM-finaalissa viime keväänä.

Tällä hetkellä Anttila pelaa KHL-seura Jokereissa. Joukkueen varakapteeni matkusti Linnan juhlien vuoksi kotiin Venäjältä kesken pelimatkan, ja jättää itsenäisyyspäivänä väliin ottelun Sibir Novosibirskiä vastaan.

Samoin tekevät Anttilan kanssa Linnaan kutsutut, kultajoukkueessa pelanneet Veli-Matti Savinainen ja Mikko Lehtonen. Kolmikon poissaololla on seurajohdon ymmärrys ja siunaus.

Anttila kertoi etukäteen IS:lle, että hän joutui turvautumaan erikoisjärjestelyihin valmistautuessaan Linnan juhliin. 203-senttinen hyökkääjä ei löytänyt itselleen sopivaa frakkia, joten hänelle räätälöitiin juhlia varten varta vasten oma asu.

– Kieltämättä homma on vielä vähän kesken. Minulle ei löydy pukua ihan hyllytavarana. Olen kyllä tottunut siihen, eli ei ole huolta. Luotan täysin siihen, että puku on räätälöity kuntoon ajoissa, Anttila kertoi alkuviikosta.

Heidi ja Marko Anttilalla on yhdessä vuonna 2017 syntynyt Iita-tytär, joka ikuistettiin suloisiin kuviin keväällä kultaleijonien saapuessa Suomeen maailmanmestareina. Iita hämmästeli valtavaa Leijona-huumaa äitinsä sylistä ja innostui nähdessään isänsä pitkän kisareissun päätteeksi.

Tuore maailmanmestari Marko Anttila, Iita-tytär ja Heidi-puoliso toukokuussa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Tuore maailmanmestari Marko Anttila, Iita-tytär ja Heidi-puoliso toukokuussa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Heidi-vaimo kertoi kevään kultahuumassa olevansa erittäin ylpeä puolisostaan ja siitä, miten tämä johdatti Leijonat MM-kultaan.

– Tämä joukkue käänsi ihmiset epäilyt ja mollaamisen voitoksi. He pelasivat joukkueena. Ei ollut mitään tähtiä, joiden piti näyttää jotain, vaan jokainen hoiti oman tonttinsa, Heidi kehui kultajoukkuetta toukokuussa IS:lle.

Tuoreimmat osastosta