Laulajaveljekset Matti ja Teppo saapuivat Linnan juhliin – tässä ovat heidän harvoin julkisuudessa nähdyt puolisonsa - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Laulajaveljekset Matti ja Teppo saapuivat Linnan juhliin – tässä ovat heidän harvoin julkisuudessa nähdyt puolisonsa

Julkaistu: 6.12.2019 19:36

Veljespari Matti ja Teppo Ruohonen saapuivat Linnan juhliin yhdessä jo kolmannen kerran.

Puolen vuosisadan mittaista uraansa parhaillaan konserttikiertueella juhlistava veljespari Matti ja Teppo Ruohonen saapuivat Linnan juhliin yhdessä puolisoidensa Anne ja Varpu Ruohosen kanssa.

– Ainahan se kutsu yllättää, vaikka tämä oli kolmas kerta, Matti Ruohonen kiitteli.

Kovin pitkään veljekset eivät aio linnassa juhlia.

– Huomenna on jo Logomossa konsertti.

50 vuotta tien päällä kiertäneet veljekset aikovat tulevaisuudessa hidastaa vauhtia.

– Ensi vuonna kaikki talvikeikat on pois. Kesällä jos sitten festivaaleja tai jotain pientä, Matti pohti tulevaisuutta.

Laulajakaksikon keikoilla näkyy kaikenlaista väkeä, nuoria ja vanhoja.

– Aika kirjavaa porukkaa sinne yleisöön mahtuu. Riippuu vähän missä päin keikkaillaan. Toisella paikkakunnalla voi olla menevämpi fiilis, mutta kyllä se riippuu artistista, kuinka saa yleisön mukaan.

Millaisia suomalaiset ovat juhlijoina?

– Yleensä jos on juhlan aihetta, niin silloin juhlitaan, Matti tietää.

Ilmeet olivat iloisia linnaan mennessä.

Ilmeet olivat iloisia linnaan mennessä.

Matti ja Teppo juhlivat tänä vuonna 50-vuotista uraansa. Veljekset kertoivat Ilta-Sanomille marraskuussa, että osasivat juhlavuoden vuoksi odottaa kutsua presidentiltä. Postilakon vuoksi kutsu tuli tavallista aiemmin, minkä Matti totesi olleen hyvä asia erityisesti naisten vuoksi, sillä puvun etsintään jäi näin ollen enemmän aikaa.

– Olemme otettuja. On suuri kunnia osallistua Itsenäisyyspäivän juhliin. On hienoa, että siltäkin taholta tulee arvostusta ja huomiota, Matti totesi IS:lle kutsun tipahdettua postiluukusta.

– On juhlavuosi ja Mattikin täytti 70-vuotta, joten hiukan olimme odottavalla kannalla, Teppo puolestaan paljasti.

Kyseessä ei kuitenkaan ole veljesten ensimmäinen kerta Linnan juhlissa, sillä kutsu kävi jo Martti Ahtisaaren kaudella. Kertaalleen kutsu tuli myös presidentti Tarja Haloselta.

Ilta-Sanomille marraskuussa antamassaan haastattelussa Matti arveli, että tämän vuoden kutsu liittyi veljesten pitkään uraan ja saavutuksiin kevyen musiikin saralla. Myytyjä levyjä kaksikolla on yhteensä 1,5 miljoonaa. Kultalevyjä on yli kolmekymmentä ja platinalevyjäkin seitsemän.

Meneillään oleva konserttikiertue on näyttänyt, että veljesten suosio ei osoita hiipumisen merkkejä. Itsenäisyyspäiväviikolla kaksikolla oli peräti neljä keikkaa Tampereella. Heti Linnan juhlia seuraavana päivänä juhlakiertue pysähtyy Turun Logomoon.

– Se on aika tiukka viikko. Kaikki menee varmaan samassa sumussa, mutta on hienoa olla juhlavuonna mukana Linnan juhlissa, Teppo totesi IS:lle marraskuussa.

– Kun juhlallisuudet Linnassa ovat ohi, suuntamme joko hotelliin tai kotiin Turkuun. Emme ole vielä päättäneet kumman teemme, hän jatkoi.

Tuoreimmat osastosta