Tv-kasvo Aram Aflatunin asussa hätkähdyttävä yksityiskohta – takkia koristavat suomalaislähiöiden nimet - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Tv-kasvo Aram Aflatunin asussa hätkähdyttävä yksityiskohta – takkia koristavat suomalaislähiöiden nimet

Julkaistu: 6.12.2019 19:14

Aram Aflatuni tunnetaan mediaprojektista jolla lähiönuoret etsivät apua alueidensa ongelmiin.

Mediapersoona Aram Aflatuni asteli alkullasta Linnaan ensimmäisten vieraiden joukossa puolisonsa Hanna-Mari Aflatunin kanssa. Aflatuni tunnetaan lukuisista tv-ohjelmista ja hän on toiminut myös tuottajana ja ison tuotantoyhtiön toimitusjohtajana.

Hän on myös ollut perustamassa nuorten rauhantekijöiden verkostoa Gutsy Go:ta, jonka kautta nuorilla on mahdollisuus löytää ratkaisuja omien asuinalueidensa haasteisiin. Projekti voitti vuonna 2017 suomalaisten säätiöiden Vuosisadan rakentajat -ideakilpailun.

Lähiönuorten auttaminen näkyy myös Aflatunin asussa, sillä hänen puvuntakkinsa selkään on kirjailtu projektissa mukana olevien lähiöiden nimiä.

Aram Aflatuni esitteli takkiaan, jota koristavat lähiöiden nimet.

Aram Aflatuni esitteli takkiaan, jota koristavat lähiöiden nimet.

Linnaan astuessaan Aflatuni kehui ISTV:n haastattelussa nuoria, jotka ovat olleet mukana toiminnassa.

– Parin vuoden aikana suomalaiset nuoret lähiöissä ovat alkaneet tehdä rohkeita rauhatekoja, jotka yhdistävät ihmisiä ja ovat konkreettisia ihmisiä auttavia tekoja. Nämä ovat lähiöitä, joista monet ovat vaikean maineen lähiöitä. Siellä on 14-vuotiaita jotka ovat synnyttäneet tosi hienoja operaatioita, hän sanoi.

– Ihmiset puhuu tosi paljon, ehkä vähän liikaakin, niin paljon syntyy kiihkoa ja epätietoa, suuria puheita ja nokittelua. Mutta kun lähdetään toiminnan kentälle ja yritetään ratkaista ongelmia niin puheet pienenee ja teot suurenee. Se on se mitä nämä nuoret ovat tehneet.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta