Yllätysveto: rouva Jenni Haukio käyttää samaa iltapukua Linnan juhlissa kuin vuonna 2015! - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Yllätysveto: rouva Jenni Haukio käyttää samaa iltapukua Linnan juhlissa kuin vuonna 2015!

Julkaistu: 6.12.2019 18:49

Tarkoin varjeltu salaisuus paljastui, kun Haukion iltapuku paljastettiin yleisölle hieman ennen Linnan juhlien kättelyn alkua.

Rouva Jenni Haukion Linnan juhlien iltapuku paljastettiin perjantaina hieman ennen tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton alkua.

Tasavallan presidentin kanslia kertoi tiedotteessaan, että Jenni Haukio käyttää tänä vuonna hänellä Linnan juhlissa vuonna 2015 nähtyä pukua, jonka on suunnitellut Haukion luottosuunnittelija Sari Nordström ja ommellut Karina Vainio. Puku on fuksianpunaista Shangtung-silkkiä ja käsin helmikirjailtua pitsiä.

Kuvituskuva

Koruina Haukiolla on Kalevalan Kaikuja-sarjan kaulakoru ja korvakorut. Koruilla on hintaa yhteensä noin tuhat euroa.

TPK:n mukaan pukua on tänä vuonna yhteistyössä Nordströmin ja Vainion kanssa modifioitu uusiokäyttöön. Modifioidun puvun yläosaan on tehty läpikuultavat hihat. Puvun yläosa on koristeltu herkin kirjailuin.

Vuonna 2015 kyseinen iltapuku oli yläosasta erilainen. Fuksianpunainen asu herätti tuolloin huomiota sen kirkkaan värin vuoksi, sillä Haukion yllä on totuttu näkemään hillitympiä värejä. Puvun etumusta koristi myös tuolloin pitsikuviointi ja se leveni helmaa kohden. Asun suurin ero nykyiseen oli yläosassa, joka jätti toisen olkapään paljaaksi.

Shangtung-silkistä valmistettu iltapuku Jenni Haukion yllä vuonna 2015.

Shangtung-silkistä valmistettu iltapuku Jenni Haukion yllä vuonna 2015.

Rouva Haukio emännöi tänä vuonna itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa kahdeksatta kertaa. Vastaanotoista seitsemän on järjestetty Presidentinlinnassa Helsingissä ja yksi Tampere-talossa. Vuonna 2012 Linnaa remontoitiin perusteellisesti ja tuolloin juhlia vietettiin poikkeuksellisesti Tampereella. Lisäksi rouva Haukio on osallistunut Linnan juhliin kolme kertaa vieraana.

Haukion yllä on nähty vuosien varrella useita Nordströmin suunnittelemia pukuja, yksi Ivana Helsinki -vaatemerkkiä luotsaavan Paola Suhosen iltapuku sekä Vuoden nuori suunnittelija -palkinnon saaneen Heidi Karjalaisen toteuttama luomus.

Viime vuonna rouva Haukio pukeutui valkeaan iltapukuun, joka oli valmistettu koivusta tehdystä Ioncell-kankaasta. Puvun olivat suunnitelleet Aalto-yliopistossa muoti- ja vaatetussuunnittelua opiskeleva Emma Saarnio ja tekstiilisuunnittelun opintoihin keskittynyt Helmi Liikanen.

Rouva Haukion ekologinen asu sopi juhlien teemaan, sillä vuosi sitten Linnassa juhlittiin ympäristöteemassa. Tänä vuonna vastaanoton teemana on Tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu.

Haukion iltapukujen värimaailma on vuosien varrella ollut hyvin vaihteleva – hän on pukeutunut valkoisen iltapukunsa lisäksi muun muassa hennon vaaleansiniseen, fuksianpunaiseen ja smaragdinvihreään sekä myös mustaan ja ruskeaan.

Ilta-Sanomien lukijat saivat alkuviikosta äänestää omaa suosikkiaan Haukion Linnan-puvuista. Lukijoiden suosikiksi nousi vuoden 2014 puku, joka sai 18 prosenttia kaikista annetuista äänistä. Ääniä annettiin yhteensä reilut 28 000.

Haukion yllä nähtiin myös tuolloin Nordströmin suunnittelema hennon vaaleansininen iltapuku, jossa oli näyttävä valkoinen laahus. Asun viimeisteli valkoinen kangasvyö, joka yhdistyi laahukseen.

Vuonna 2014 Haukio pukeutui hempeän vaaleansiniseen.

Vuonna 2014 Haukio pukeutui hempeän vaaleansiniseen.

Lukijat kommentoivat Haukion asua muun muassa seuraavasti:

– Vuoden 2014 on ylivoimaisesti kaunein iltapuku.

– Vuoden 2014 puku ”pukee söpöä Jenniä” kauneimmin. Hänen tyylinenkin enemmän, kuin kiiltävät puvut.

– 2014 niin herkkä ja kaunis! Juuri niin kuin rouva Jenni Haukio.

Mitä mieltä olet Jenni Haukion tämän vuoden Linnan-puvusta? Kerro mielipiteesi kommenteissa!

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta