Viimeisillään raskaana oleva kansanedustaja Hanna Sarkkinen jättää Linnan juhlat väliin: ”En ole oikein juhlakunnossa” - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Viimeisillään raskaana oleva kansanedustaja Hanna Sarkkinen jättää Linnan juhlat väliin: ”En ole oikein juhlakunnossa”

Hanna Sarkkinen odottaa esikoistaan. Pienokaisen laskettu aika on joulukuun puolivälissä.

Hanna Sarkkinen odottaa esikoistaan. Pienokaisen laskettu aika on joulukuun puolivälissä.

Julkaistu: 6.12.2019 16:57

Vasemmistoliiton kansanedustaja Hanna Sarkkinen ei pääse osallistumaan Linnan juhliin.

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle kokoontuu tänään 1700 kutsuvierasta.

Vasemmistoliiton kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja Hanna Sarkkinen ei kuitenkaan pääse osallistumaan juhlallisuuksiin.

– Kiitän tasavallan presidenttiä kutsusta itsenäisyyspäivän vastaanotolle ja olen mukana arvokkaassa juhlatunnelmassa, mutta jätän Linnan juhlat tänä vuonna väliin, Sarkkinen kirjoittaa Facebook-sivullaan.

– Kyse ei ole mistään boikotista, vaan näin viimeisillään raskaana en ole oikein juhlakunnossa, hän jatkaa.

Sarkkinen muistuttaa päivityksessään, että itsenäisyyspäivänä on hyvä muistaa maatamma rakentaneita sukupolvia ja katsoa tulevaan.

– Tänään on hyvä kunnioittaa sotien veteraaneja sekä hyvinvointivaltion rakentamiseen osallistuneista sukupolvia. Meille on rakennettu maa, jossa on paljon hyvää.

– Tänä vuonna olen erityisen kiitollinen siitä, kuinka hyvä ja turvallinen maa Suomi on odottaa lasta ja synnyttää. Harvassa maassa on näin hyvä ja tasa-arvoinen äitiysterveydenhuolto ja neuvolajärjestelmä. Olen siitä kiitollinen.

Tuleva pienokainen on Sarkkisen ensimmäinen lapsi ja lapsen laskettu aika on joulukuun puolivälin tienoilla. Sarkkinen ilmoitti iloisesta perheuutisessa elokuussa Facebook-sivullaan.

Sarkkinen kertoi Ilta-Sanomille elokuussa, että hän palaa vanhempainvapaan jälkeen normaaliin työrytmiin ensi kesän jälkeen.

– Koska kansanedustajilla ei ole varahenkilöitä, saatan tarpeen vaatiessa ja tilanteen niin mahdollistaessa osallistua vanhempainvapaan aikana kuitenkin esimerkiksi joihinkin tärkeisiin äänestyksiin, Sarkkinen kertoo.

Sarkkinen jakaa sosiaali- ja terveysministerin salkun Aino-Kaisa Pekosen kanssa. Ministerin pesti alkaa Sarkkisen osalta vajaan kahden vuoden kuluttua. Hän ei pidä perheenlisäystä hankalana asiana ministerin pestin kannalta.

– Ei sen pitäisi siihen vaikuttaa millään tavalla. Tarkoitus on palata ensi syksynä normaaliin eduskuntatyöhön ja siitäkin on vielä aikaa ministerin pestin alkuun. Onhan meillä nytkin monella ministerillä pieniä lapsia. Onneksi puolisoni jakaa vanhemmuuden, hoivavastuun ja kaiken uuteen elämän tilanteeseen liittyvän kanssani.

Sarkkinen meni naimisiin noin vuosi sitten syyskuussa ja asuu sekä Helsingissä että Oulussa.

Tuoreimmat osastosta