Onko tässä Linnan juhlien erikoisin asuste? Kansanedustajan korvakorut on valmistettu äidinmaidosta - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Onko tässä Linnan juhlien erikoisin asuste? Kansanedustajan korvakorut on valmistettu äidinmaidosta

Kuvituskuva
Julkaistu: 6.12.2019 16:09

Vihreiden kansanedustaja Sofia Virta laittaa Linnan juhliin korut, jotka on valmistettu hänen omasta äidinmaidostaan.

Linnan juhlissa nähdään joka vuosi upeaa pukuloistoa ja toinen toistaan innovatiivisempia asuja ja koruja.

Yksi tämän vuoden erikoisimmista koruista nähdään todennäköisesti vihreiden kansanedustaja Sofia Virran yllä.

Virta kertoo Facebook-sivullaan, että hän pukee Linnan juhliin ylleen kultaseppä Mirka Loukimon tekemät korut. Suuremmat ja välkehtivät Sade-korut symboloivat Virralle elämän välkettä iloineen ja suruineen, mutta erikoisempia ovat kuitenkin niiden vierellä nähtävät Maailmani-korut. Ne on nimittäin tehty Virran omasta äidinmaidosta.

– Äidinmaidosta tehdyt ”Maailmani”-korut muistuttavat ja kuvaavat kauniisti sitä, miten lapsen ääni kulkee korvanjuuressani aina – niin tärkeitä päätöksiä tehtäessä kuin itsenäisyyttä juhlistettaessakin. Muistuttaen, mikä on loppujen lopuksi kaikkein tärkeintä – lapset, Virta kirjoittaa päivityksessään.

– Tämä Loukimon tekemä koruyhdistelmä symboloi minulle henkilökohtaisesti sitä, miten äitiys on aina läsnäoleva osa minua mutta on niin paljon muutakin. Näinhän se kohdallani on tässä elämän eri puolien rakentamassa palapelissä työn ja uran sekä rakkaan äitiyden kanssa. Korut myös muistuttavat ettei aina tarvitse olla vahva – vaan voi olla hyvä ja arvokas sekä kaunis vaikka välillä sateen keskellä tanssisikin.

Myös korut valmistanut kultaseppä Mirka Loukimo pääsee ääneen Virran päivityksessä.

Hän kertoo, että hänellä on ollut pitkäaikainen unelma valistaa korut Linnan juhliin. Idea koruihin lähti materiaaleista ja väritoiveista ja ne on suunniteltu yhdessä Virran kanssa.

– Toisten korujen nimi on Maailmani ja se viittaa korujen tärkeyteen kantajalleen, sillä niissä on tekemissäni hartsikivissä käytetty Sofian omaa äidinmaitoa. Näin myös tärkeä aihe, imetys, kulkee koruissa mukana. Nämäkin korvakorut on tehty 18 karaatin keltakullasta, Loukimo kertoo.

Tältä Maailmani-korvakorut näyttävät:

Opettajana, terapeuttina ja yrittäjänä toiminut 29-vuotias Virta ponnisti kansanedustajaksi vuoden 2019 eduskuntavaaleissa Varsinais-Suomen vaalipiiristä.

Hän on nimennyt hänelle tärkeiksi teemoiksi muun muassa köyhyyden torjumisen, lasten-, eläinten- ja ympäristönsuojelun sekä pk-yrittäjyyden tukemisen.

Virta toimii jäsenenä sosiaali- ja terveysvaliokunnassa sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa sekä varajäsenenä tulevaisuusvaliokunnassa ja Kansaneläkelaitoksen valtuutetuissa.

Sofia Virta saapui huhtikuussa eduskuntatalolle vauvansa kanssa.

Sofia Virta saapui huhtikuussa eduskuntatalolle vauvansa kanssa.

Tuoreimmat osastosta