Mira Aalto väkersi Satu Taiveaholle pinkin irokeesin Linnan juhliin – idea räväyttäneeseen lookiin syntyi edellisenä iltana: ”Mietin, että ei jumalauta” - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Mira Aalto väkersi Satu Taiveaholle pinkin irokeesin Linnan juhliin – idea räväyttäneeseen lookiin syntyi edellisenä iltana: ”Mietin, että ei jumalauta”

Kuvituskuva
Julkaistu: 5.12.2019 21:31

Mira Aalto on ehostanut kaunottaria Linnan juhliin jo yli vuosikymmenen ajan. Hän paljastaa, että näyttävimmät tyylit harvemmin syntyvät ilman pientä paniikkia.

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto on Suomen arvostetuin juhla, jota seuraavat miljoonat silmäparit. Kutsun kolahtaessa asukokonaisuuden suunnittelu aloitetaan usein heti, jotta look olisi varmasti täydellinen. Itse juhlapäivä venyy silti pitkäksi laittautuessa, etkoilla ja tietysti itse juhlissa. Suuntaapa joku vielä jatkoillekin.

– Meikkiin ja kampaukseen menee helposti kaksi tuntia. Jos hiukset ja meikin laittaa eri henkilö, aikaa hujahtaa vielä enemmän, maskeeraaja Mira Aalto tokaisee.

Aallolle itsenäisyyspäivän hässäkkä on tuttua. Hän on loihtinut meikkejä ja kampauksia Linnaan suuntaaville kaunottarille reippaasti yli vuosikymmenen.

Kenties tunnetuin Aallon säännöllisesti Linnaan ehostama henkilö on ex-poliitikko Satu Taiveaho, joka on edustanut juhlissa lukemattomia kertoja niin kansanedustajana kuin ex-puolisonsa, ministeri Antti Kaikkosen avecina. Taiveaho ja Kaikkonen erosivat syksyllä 2018, minkä jälkeen Taiveahoa ei ole näkynyt Linnassa.

Kuvituskuva

Taiveaho on aikaisempina vuosina valittu useaan otteeseen Linnan juhlien tyylikkäimpiin. Vuonna 2015 Taiveahon yllä nähtiin tyyli, joka paitsi herätti runsaasti keskustelua. Hän purjehti juhliin hennosti liukuvärjätyssä, vaaleanpunaisessa prinsessaluomuksessa, jossa oli runsaasti koristekirjailuja.

Yllättävän kokonaisuudesta teki sen, että Satun hiukset oli värjätty puvun värisiksi ja niistä oltiin tehty kihara irokeesi. Meikki oli voimakas ja näyttävä.

– Satu osti sen prinsessapuvun muistaakseni silloin aika kiireellä ja hätäpäissään. Kun hän lähetti minulle siitä kuvan, niin vain tuijotin sitä pukua ja mietin, että ei jumalauta. Siinä oli kaikkea liikaa, siis niin överiä, Aalto nauraa.

– Satullehan voi tosin laittaa mitä vain päälle, ja se näyttää hyvältä. Mutta se puku oli niin tyttömäinen, että siitä ei päässyt minnekään, hän jatkaa.

Kaiken lisäksi puvun valinta aivan viime tinkaan. Aalto mietti kuumeisesti, kuinka saisi asennetta ja särmää hempeään iltapukuun. Puku itsessään istui kuin hansikas, mutta sävy sai Taiveahon lämpimän vaaleat hiukset näyttämään sameilta ja elottomilta. Jotain oli tehtävä.

– Totesin, ettei siihen kokonaisuuteen voisi laittaa enää yhtään lisää prinsessaa. Onneksi se oli Sadulle kaikin tavoin rennompi vuosi, sillä hän ei ollut silloin itse politiikassa. Ei tarvinnut ajatella asua valitessaan, mitä joku ajattelee ja sanoo, Aalto pohtii.

Kuvituskuva

Ajatus tyrmäävään lookiin syntyi lopulta vasta itsenäisyyspäivän aattona. Aalto päätti värjätä Taiveahon hiukset vielä edellisenä iltana vaaleanpunaisiksi niin, että liukuvärjätty sävy oli juuresta harmaa ja latvasta vaaleanpunainen, aivan kuten puvussakin.

– Väristä tuli upea, mutta seuraavana aamuna huomasin, että sekään ei riitä. Juhlien aamuna päätimme tehdä Satulle vielä rockimman meikin ja kampauksen, jotta se riitelisi oikein kunnolla puvun hempeyden kanssa.

Viime tinkaan tehty tyylinmuutos onnistui lopulta täydellisesti. Kokonaisuutta kehuttiin säväyttäväksi, ja Taiveaho nostettiin useiden medioiden toimesta parhaisiin pukeutujiin. Aalto myöntää, että prosessiin silti mahtui myös heikompia hetkiä.

– Kyllä mä jossain vaiheessa mietin, että mitä tästä oikein tulee. Mutta hyvä tuli, hän nauraa.

Taiveahon tyylinäyte oli Aallon mukaan ensimmäinen kerta, kun kukaan värjäsi hiuksensa pukunsa sävyiseksi Linnan juhliin. Taiveahon pioneerityön vastaavaa on nähty useammalla kaunottarella joka vuosi.

Tuoreimmat osastosta