Heikki Kuula julkaisi kuvan kutsusta Linnan juhliin – kuusi Emma-patsasta voittanut Pyhimys jäi ilman kutsua: laukoi heti suorat sanat tilanteesta - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Heikki Kuula julkaisi kuvan kutsusta Linnan juhliin – kuusi Emma-patsasta voittanut Pyhimys jäi ilman kutsua: laukoi heti suorat sanat tilanteesta

Teflon Brother -yhtyeestä tuttu Heikki Kuula iloitsi Instagramissa saaneensa kutsun Linnan juhliin. Bändikaveri Pyhimys jäi ilman kutsua.

Teflon Brothers -yhtyeestä tuttu Heikki Kuula sai kutsun Linnan juhliin. Bändikaveri Pyhimys puolestaan jäi ilman kutsua.

29.11.2019 17:55

Muun muassa Teflon Brothers -yhtyeestä tuttu Heikki Kuula iloitsi sosiaalisessa mediassa perjantaina saaneensa kutsun Linnan juhliin. Räppäri jakoi myös kuvan kutsukortista omalla Instagram-tilillään. Hän oli kirjoittanut kuvatekstiin yksinkertaisesti päivämäärän 6.12, mikä on Suomen itsenäisyyspäivä.

Julkaisun kommenttikenttä täyttyi välittömästi onnitteluista. Myös Kuulan bändikaveri Pyhimys eli Mikko Kuoppala onnitteli ystäväänsä omalla Instagram-tilillään. Kuoppala jakoi Instagramin Stories-osiossa kuvan Kuulan kutsukortista ja vastasi samalla uteluihin siitä, onko hän itsekin kenties saanut kutsun Linnan juhliin.

– Onneks olkoon Heikki Kuula. Tää on iso kunnianosoitus, Kuoppala aloitti päivityksensä.

Teflon Brothers -yhtyeen muodostavat Voli, Heikki Kuula ja Pyhimys.

Niin ikään Teflon Brothersista sekä Ruger Hauer -yhtyeestä tuttu Kuoppala on viime vuosien aikana luonut vakuuttavaa uraa myös sooloartistina taiteilijanimellä Pyhimys. Miehen tunnetuimpia soolokappaleita ovat muun muassa Jättiläinen sekä Kynnet, kynnet.

Helmikuussa 2019 järjestetyssä Emma-gaalassa Kuoppala palkittiin kaikkiaan kuudella Emmalla. Mies pokkasi gaalasta vuoden miessolistin, vuoden biisin, vuoden hip hop / R&B:n, vuoden albumin, vuoden striimatuimman biisin sekä vuoden artistin Emma-patsaat.

Pyhimys palkittiin helmikuussa peräti kuudella Emma-patsaalla.

Kuoppala teki Emma-gaalassa historiaa, sillä hän voitti jokaisen kategorian, jossa oli ehdolla. Kutsua Linnan juhliin Kuoppala ei kuitenkaan saanut.

– Moni on kysynyt, että onks mullekin kenties tullut kutsu ja voin nyt ihan yhteisesti kaikille vastata, että ei ole. Tää ei oo mulla minkään asteinen pettymys enkä oo tippaakaan katkera, joten voitte lopettaa niiden viestien kirjoittamisen, Kuoppala täräyttää kirjoituksessaan.

Kuoppalan bändikaveri Kuula on niin ikään luonut uraa myös sooloartistina sekä tuottajana. Keväällä 2019 Kuula oli ehdolla myös eduskuntavaaleissa Helsingin vaalipiirissä. Hän oli vasemmistoliiton ehdokas ja sai yhteensä 1775 ääntä. Kuoppala pitikin ystävänsä poliittisia meriittejä osasyynä kutsulle.

– Kutsu ei oo mikään mittari sille, kuka on menestynein, vaan tän vuoden teema oli yhteiskunnallinen keskustelu, enkä oo ite samalla tavalla ollut poliittisesti aktiivinen, joten ymmärrän täysin tän päätöksen ja oikeeseen osotteeseen meni, Kuoppala kirjoitti.

– Saatan ite osallistua kuokkavierasjuhliin, jos semmoset järjestetään. Tää on vähän niinku Elastinen ja Iso H aikoinaan, eli pelkästään ylpee broidista, mut kaikilla oikeus omaan näkemykseen, hän päätti kirjoituksensa viitaten Elastisen ja Iso H:n aikoinaan luotsaamaan Fintelligens-duoon.

Pyhimys painotti Instagramissa, ettei ole katkera ystävänsä saamasta kutsusta.

Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan kyseinen Kuulan vastaanottama kutsu ei kuitenkaan olisi aito. Myös Tasavallan presidentin kansliasta kerrotaan Ilta-Sanomille, että kuvan kutsu ei näytä aidolta.

– Kyseisessä kuvassa oleva kutsu ei näytä aidolta, Tasavallan presidentin kansliasta todetaan.

Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton teemana tänä vuonna on tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu. Presidenttipari on ilmoittanut haluavansa huomioida henkilöitä ja instituutioita, jotka toiminnallaan edistävät tiedon välittämistä ja yhteiskunnallista keskustelua.

Aiemmin muun muassa Radio Rockilta tuttu Harri Moisio, koomikko Lotta Backlund sekä veljesduo Matti ja Teppo ovat kertoneet saaneensa kutsun Linnaan.

– Tuossa kun töistä kotiin tulin niin mietin ihan, että voiko tämä olla mahdollista, että tasavallan presidentiltä on tullut meikälle kirjekuori. Mutta kyllä se ihan oikea on, Moisio kertoi Ilta-Sanomille.

Artikkelia muokattu 29.11. kello 20:08. Lisätty artikkeliin tieto siitä, että Tasavallan presidentin kanslian mukaan Heikki Kuulan julkaisemassa kuvassa oleva kutsu ei näytä aidolta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?